""
""

Konačno: Simeoneu se ostvarila najveća želja!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.14. | 15:16

Brazilski plejmejker Dijego se vratio u Atletiko iz Madrida i do kraja sezone će nositi dres Jorgandžija. Može da igra i protiv Milana u Ligi šampiona

“Ljubav” je obnovljena, Dijego i Dijego su u opet “u šemi”! Konačno se ostvarila velika želja Dijega Simeonea. Brazilski plejmejker Dijego se vraća u Atletiko iz Madrida. Sve je dogovoreno između dva kluba i igrača, Dijego dolazi na pozajmicu du kraja sezone.

Izabrane vesti

Još prošlog leta Simeone je želeo da dovede Dijega iz Volfsburga, ali su Nemci bili nepopustljivi, iako je i Dijego svim srcem želeo u Madrid. On je igrao za Jorgandžije u prvoj sezoni Čola Simeonea na njihovoj klupi. Tada je pružao sjajne partije i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Lige Evrope kada su pregazili Bilbao u finalu. Tada je Dijego takođe igrao na pozajmici iz Volfsburga. Vukovi su potom odlučili da ga vrate, ali za godinu i po dana u njihivom klubu, Brazilac je opet pao u formi i nije pružao ni približno dobre partije kao u Atletiku. Za svo to vreme je imao astronomsku platu od 8,2 miliona evra po sezoni, koje nije želeo da se odrekne.

Međutim, zbog Atletika se odrekao i para. Igraće za mnogo manji ugovor nego što je to bio slučaj u Nemačkoj, a Simeone je dobio svog idealnog ofanzivnog vezistu koji će u kombinaciji sa Kokeom i Ardom Turanom činiti sjajan vezni red.

Dolazak Dijega znači i odlazak Žozue Gilavogija, francuskog veziste koji je letos došao na Visente Kalderon iz Sent Etejna sa pedigreom reprezentativca, ali se nije dobro sanašao. Gilavogi se vraća u Sent Etjen kao pozajmljen igrač Atletika do kraja sezone. Takođe, sada su minimalne šanse da će u Atletiko doći Ever Banega iz Valensije.

Simeone je tragao za klasičnim plejmejkerom, Dijego mu je bio prva opcija i konačno je uspeo da realizuje tu želju. Dobra okolnost je i što će moći da igra u Ligi šampiona protiv Milana. Na kraju sezone će pregovarati o novom, trajnom ugovoru.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zima 2014VolfzburgŠpanijaPrimeraNemackaEvropaDijego SimeoneDijegoAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara