""
""

Konte će menjati i golmana: Hart ili Riko? Na meti još trojica igrača iz Primere

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.16. | 11:14

Italijan nezadovoljan golmanom, a želi i pojačanje umesto Baneta Ivanovića

Priča Antonija Kontea u Čelsiju nije krenula baš najbolje. Iako je startovao da tri vezane pobede, usledili su porazi od Liverpula i Arsenala u derbijima u kojima su na površinu isplivali svi minusi Čelsijevog tima.

Izabrane vesti

Očigledno je da Kontea čeka još mnogo posla u timu Plavaca i da su mu na nekim pozicijama potrebna pojačanja koja nije uspeo da dovede prošlog leta. Jednom od slabijih karika se do sada pokazao i golman Tibo Kurtoa zbog čega Konte razmišlja o promeni golmana. Možda u januaru, a vrlo verovatnije narednog leta. Čak je i Belgijanac istakao da bi voleo da se vrati u Španiju gde je beležio najbolje partije u karijeri kada je branio za Atletiko.

Ako Kurtoa ode, neće ga zameniti rezervni golman Begović niti treći izbor Eduardo koji je došao iz zagrebačkog Dinama prošlog leta. Konte namerava da se reši i Bosanca, a da poziciju prvog golmana popune Džo Hart ili Serhio Riko.

Hart je trenutno na jednogodišnjoj pozajmici u Torinu iz Mančester Sitija pošto ga je Gvardiola otpisao. Ali zbog reprezentacije i karijere bi želeo da se vrati na Ostrvo jer je prelazak u Torino bio isforsiran u finišu prelaznog roka kada su veliki klubovi već imali popunjena mesta na gol-liniji. Čelsi bi bio sjajna šansa za engleskog golmana da se vrati na veliku scenu. Taj transfer bi odgovarao i Mančester Sitiju koji trenutno plaća 70 odsto Hartove plate u Torinu, a Čelsi bi svakako bez problema mogao da preuzme platu na svoju budžet.

Ako ne prođe priča sa Hartom, Čelsi bi se okrenuo Serhiju Riku iz Sevilje. Mladi Španac se profilisao kao jedan od najboljih evropskih golmana i čini se da je vreme za sledeći veliki korak u karijeri. Otkupna kaluzula je 30.000.000 evra što je podnošljiva cena koju bi Čelsi platio bez mnogo ustezanja.

Pored golmana, Konte želi još pojačanja. Jedno od njih je Rikov klupski kolega Stiven Nzonzi. Za Francuza iz Sevilje se inetersuje još i Everton, a otkupna kaluzula mu je identična Rikovoj - 30.000.000 evra. Konte je prošlog leta insistirao na dovođenju igrača na toj poziciji, ali mu klupska uprava nije izašla u susret. Želje su bili Alvaro Morata i Antoan Grizman, ali nije došao nijedan. Francuz iz Atletika i dalje ostaje jedan od Konteovih prioriteta, ali otkupna klauzula od 100.000.000 evra je velika prepreka.

Na kraju, Italijan traži i desnog beka s obzirom da Bane Ivanović najverovatnije napušta klub. Na toj poziciji, Konte ima Aspilikuetu, ali želi još jednog igrača. Meta je Žoao Kanselo iz Valensije koji bi bio alternativa Aspilikueti

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoao KanseloValensijaTorinoTibo KurtoaStiven N'ZonziŠpanijaSeviljaSerija ASerhio RikoPrimeraPremijer ligaItalijaEvropaEngleskaDžo HartČelsiAtletiko MadridAntonio KonteAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara