""
""

Konteov Čelsi ima srce, mišiće i Dijega Kostu! Liverpul nokautiran, Klopova odbrana je smešna!! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.08.16. | 17:59

Totenhemu nije išlo sa dva špica ali je Vanjama doneo slavlje na debiju na Vajt Hart Lejnu. Preokret Evertona uz prekrasnu akciju za izjednačujući gol, još jedan podvig Tigrova

Mančesterski klubovi su odbro otvorili sezonu, ali biće ovo sezona muka za mnogo premijerligaše koje imaju šampionske ambicije. Bodovi će se osvajati mnogo teže nego prethodnih sezona…

Izabrane vesti

Posle sjajne pobede nad Arsenalom u prvom kolu, Liverpul je opet pokazao stare boljke. Otvorene su stare rane, Redsi opet polaćaju ceh očajnoj odbrani i greškama protiv manjih ekipa. Novajlija Barnli je zabeležio prvu premijerligašku pobedu u duelima sa Liverpulom. Posle četiri poraza, Barnli je konačno skinuo skalp Redsima kada se tome niko nije nadao - 2:0.

Liverpul će očigledno imati mnogo problema sa poslednjom linijom. Videlo se to i prošle nedelje kada im je Arsenal lako spakovao tri gola. Danas su amaterski primili golove, a Barnli nije propustio poklone. Ali za razliku od prvog kola, zakazala je i relaizacija. Imao je Liverpul 80 odsto loptu u svom posedu u prvom poluvremenu, imao je 13:2 u šutevima, ali Barnli je imao 2:0 u golovima.

Sem Vouks je već u drugom minutu iskoristio loše postavljanje Liverpulove odrbane i projektilom sa 18 metara postigao prvi premijerligaški gol u karijeri. Liverpul je dominisrao posle primljenog gola, imao šanse preko Staridža i Firmina, ali se golu opet radovao Barnli. Andre Grej je pogodio posle asistencije novajlije Defura kojoj je prethodila nova greška Liverpulovih igrača.

Klop je u nastavku naredio ofanzivu, ušli su Moreno, Origi i debitant Grujić ali ništa nije pomoglo. U drugom poluvremenu ni ozbiljnu šansu nisu stvorili. Mnogo posla očekuje Jirgena Klopa.

Za razliku od Redsa, Konteov Čelsi pokazuje mišiće i pobednički karakter. Pobedili su posle preokreta sa 2:1 na gostovanju Votfordu gde će mnogi favoriti ostaviti bodove. Votford je prilično dobro ekipa, pokazao je to i protiv Čelsija, ali žestok pritisak Plavaca po dirigentskom palicom Antonija Kontea nije izdržao. Junak pobede je bio Dijego Kosta koji je doneo pobedu u 87. minutu. Čelsi je opet bio čvrst, disciplinovan, nije paničio ni kada je posle slabe postavke odbrane i gola Kapua bio u rezultatskom deficitu. Igrao je svoju igru i bio bolji tim, a nagrada je stigla u drugom poluvremenu.

Konte je uveo Fabregasa, Mozesa i Batšuajija i zaigrao sa dva golgetera, a najskuplje pojačanje mu se odužilo pogotkom za izjendačenje u 80. minutu. Posle šuta Azara, Gomes je samo odbio loptu, a Belgijanac pokazao golgeterski njuh i spakovao otpadak u mrežu. Čelsi je potom dodao gas do daske, pleo mrežu i sedam minuta kasnije došao do novog gola i preokreta vrednog tri boda. Sevnula je kontra, Fabregas je majstorski pronašao Kostu koji je ispod golmana Gomesa poslao loptu u mrežu i kao pre sedam dana protiv Vest Hema opet doneo pobedu Plavcima. Da li je Čelsiju zaista neophodan još jedan napadač u finišu prelaznog roka?

Pobedio je i Totenhem, ali se i on mučio protiv Kristal Palasa. Na kraju minimalac za tri boda. Poketino je krenuo sa dvojicom napadača i Jansena pridružio Kejnu u špicu, što su mnogi navijači nestrpljivo čekali, ali je Holanđanin umalo skupo stajao Sparse posle neverovatnog promašaja u drugom poluvremenu. Na Totenhemovu sreću, drugo veliko pojačanje Viktor Vanjama je bolje nišanio i u 82. minutu im doneo pobedu golom glavom posle udarca Kejna. Totenhem je ipak zaslužio ovu pobedu jer je bio bolji rival tokom cele utakmice…

Poput Čelsija, i Everton je napravio prekret u gostima, Karamele su do prve pobede u prvenstvu i pod vođstvom Ronalda Kumana stigle na Hotorns gde su savladale VBA sa 2:1. Iako je domaćin poveo golom Mekolija posle kornera i loše rekacije Evertonove odrbane.

Međutim, Miralas je uspeo da u finišu poluvremena izjednači posle divne akcije celog tima i asistencije Rosa Barklija. Posle sat vremena igre, Everton je prešao u vođstvo. Ovoga puta je korner bio koban za VBA, što baš i nije tipično za Pjulisove timove. Holgejt je uhvatio žabicu iz voleja, a Geret Beri na drugoj stativi se samo poklonio i sproveo Holgejtov šut u gol za pobedu.

Otkriće sezone u prva dva kola je dfinitivno Hal Siti. Novajlija koji se nalazi pred organizacionim kolapsom u iščekivanju novog vlasnika, pravi čuda na terenu. Bez pojačanja, bez najboljeg igrača iz prethodne sezone, sa gomilom povreda, Tigrovi ujedaju kao da sutra ne postoji. U prvom kolu su srušili šampiona Lester, a danas u gostima i Svonsi sa 2:0. Iako su jedva skrpili tim, iako su na klupi imali četvoricu junoša kojih nema ni na Vikipediji i iako su bili infrerioni tokom većeg dela meča, vraćaju se sa celim plenom iz Velsa. U 79. minutu im je rezervista Šon Maloni doneo vođstvo posle kornera, da bi pobedu overio Abel Ernandez u nadoknadi vremena. Svonsi se pošteno ispromašivao, a senzacionalni Hal Siti se zajedno sa Mančesterima i Čelsijem šepuri sa vrha tabele uz maksimalan učinak. 

PREMIJER LIFA ENGLESKE, DRUGO KOLO

Petak:

Mančester junajted – Sautempton 2:0 (1:0)
/Ibrahimović 36, 52/

Subota:

Stouk – Mančester Siti 1:4 (0:2)
/Aguero 26, 37, Nolito 86, 90+5/

Svonsi – Hal 0:2 (0:0)
/Maloni 79, Ernandez 90+2/

Totenhem – Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Vanjama 83/

Votford – Čelsi 1:2 (1:0)
/Kapu 55 - Batšuaji 80, Kosta 88/

Vest Bromvič Albion – Everton 1:2 (1:1)
/Mekoli 9 - Miralas 45+2, Beri 60/

Barnli – Liverpul 2:0 (2:0)
/Vouks 2, Grej 37/

18.30 Lester – Arsenal

Nedelja:

14.30 Sanderlend – Midlzbro
17.00 Vest Hem – Bormut

(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordVest Bromvič AlbionVanjamaŠon MaloniPremijer ligaMiši BatšuajiLiverpulKristal PalasKevin MiraljasHal sitiGeret BeriGaret MekoliEvropaEvertonEngleskaEndi GrejDijego KostaČelsiBarnliAbel Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara