"Dijego Kosta postiže gol"
"Dijego Kosta postiže gol"

Kosta nastavio teror, Džeko čistio Mangaline fleke, graciozni akrobata Pele (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.09.14. | 17:57

Čelsi siguran protiv Aston Vile, Siti se namučio na gostovanju kod Hala, ne posustaje ni Sautempton. Runi postigao gol, pa izgubio živce

Dijego Kosta postiže golMoćni Čelsi, neuverljivi Mangala i atraktivni Sautempton obeležili su utakmice Premijer lige koje su se igrale od 16 sati, a u kojima su favorite ostvarili očekivane pobede. Neki lakše – neki malo teže.

Najubedljiviji je bio Čelsi, koji je lako izašao na kraj sa Aston Vilom – 3:0 na Stamfordu u režiji Dijega Koste i Vilijana. Ovaj drugi je već u sedmom minutu kao na tacni poslužio Oskara za početak goleade, da bi ostanak bodova u Londonu potvrdio Kosta kada je glavom na centaršut Sezara Aspolikuete zakucao loptu iza leđa nemoćnog Breda Guzana za svoj osmi gol u prvih šest utakmica u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Samo je čuveni Miki Kvin bio ubojitiji na početku. Jasno je - Kosta ima neverovatan njuh za gol.

Za kraj još jedan pokušaj Koste, koji je Vilijan pretvorio u konačnih 3:0 pošto je prvi stigao na odbitak. Tek da se zna da Čelsi daje po tri komada. I izgleda nezaustavljivo.

Mančester Siti ne ostavlja takav utisak, iako nema sumnje da je u pitanju tim koji može da izazove Plavce u trci za naslovom najboljeg na Ostrvu. Efektni udarci Serhija Aguera i Edina Džeka u prvih 11 minuta na gostovanju kod Hala pokazali su to, ali su Građani umalo sve uprskali.

Navijači Sitija konačno su upoznali Elijakima Mangalu.

Defanzivac koji je letos Portu plažen čak 40 miliona evra prvo je loptu zakucao u sopstvenu mrežu, da bi potom đonom krenuo na protivničkog igrača u svom kaznenom prostoru i skrivio penal sa kojeg je Abel Ernandez poravnao rezultat. Drhtali su navijači Sitija.

Ali, u 68. minutu Edin Džeko je još jednom pogodio u metu, da bi šlag na tortu sipao Frenk Lampard, koji u Sitiju proživljava drugu mladost. Pre samo nedelju dana je Građane spasio poraza u duelu sa njegovim Čelsijem.

U ritmu je i Sautempton, koji je nadigrao Kvins Park Rendžers i golovima Rajana Bertranda i Gracijana Pelea stigao do četvrte uzastopne pobede za ostanak na neočekivano visokom drugom mestu na tabeli Premijer lige. Taj drugi gol Pelea, na asistenciju Dušana Tadića koji je prethodno u prvom poluvremena uzdrmao okvir gola, verovatno je bio i najlepši gol kola.

Maesteralno.

Pobedu, tek drugu u sezoni, ostvario je i Mančester junajted, koji je naplatio dva rana gola Vejna Runija i Robina van Persija, ali je rizikovao da ostane praznih šaka.

Dijafra Sako je, naime, prvo vratio Čekićare u život, da bi u 60. minutu Runi izgubio kompas i namernim i potpuno bespotrebnim šutiranjem rivala zaradio crveni karton. Vest Hem, ipak, nije umeo da kazni Junajted za Runijevu veliki glupost, ali veliko je pitanje kako će Mančester junajted bez kapitena.

PREMIJER LIGA, šesto kolo:

Liverpul – Everton 1:1 (0:0)
/Džerard 65 – Džagelka 90+2/

Čelsi – Aston Vila 3:0 (1:0)
/Oskar 7, Kosta 59, Vilijan 79/

Kristal Palas – Lester 2:0 (0:0)
/Kempbel 51, Jedinak 55/

Hal – Mančester Siti 2:4 (0:2)
/Mangala 21ag, Ernandez 32pen - Aguero 7, Džeko 11, 68, Lampard 87/

Mančester junajted – Vest Hem 2:1 (1:0)
/Runi 5, Van Persi 22 – Sako 37/

Sautempton – Kvins Park Rendžers 2:1 (0:0)
/Bertrand 55, Pele 68 – Ostin 66/

Sanderlend – Svonsi 0:0

18.30: Arsenal – Totenhem

Nedelja:
17.00 VBA – Barnli

Ponedeljak:
21.00 Stouk - Njukasl

(FOTO: Action images)


tagovi

Aston VilaČelsiDijego KostaDušan TadićEdin DžekoElijakim MangalaEngleskaEvropaGracijano PeleHal sitiKristal PalasKvins Park RendžersLester SitiMančester SitiPremijer ligaSanderlendSautemptonVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara