""
""

Kraj agonije! Espanjol dočekao pobedu u gradskom derbiju

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.01.18. | 22:50

Oskar Melendo dva minuta pre kraja utakmice postigao jedini gol u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja

Desilo se i to čudo, Barselona je pala! I to su je srušile komšije iz Espanjola koje su slavili na svom terenu sa 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala španskog Kupa kralja.

Izabrane vesti

Navijači Espanjola su dugo čekali na ovaj trenutak, pošto je prethodnu pobedu nad slavnim sugrađanima njihova ekipa ostvarila još u februaru 2009. godine.

Činjenica je da Barselona nije baš zapinjala iz sve snage u prvom delu utakmice, ali je u finišu i potcenila rivala misleći valjda da će Espanjol samo da se preda.

Kakva je samo erupcija oduševljenja na stadionu nastala dva minuta pre kraja utakmice kada je Oskar Melendo bio na pravom mestu posle dobrog kontranapada i pogodio donji desni ugao gola Silesena.

A pritom, Blaugrana je imala sjajnu priliku da dođe u vođstvo u 61. minutu iz penala, ali je golman Dijego Lopez odbranio udarac Lionela Mesija. 

Kako je vreme odmicalo posle toga, sve je više Espanjol sticao sigurnost i malo, po malo osvajao delove terena u pokušaju da gurne loptu daleko napred.

I takav pristup se na kraju isplatio fudbalerima Kikea Sančeza Floresa, mada je jasno da će Barselona biti apsolutni favorit i u revanšu na stadionu Nou Kamp.

 

 

 

ŠPANIJA, KUP KRALJA - ČETVRTFINALE

Sreda
Atletiko Madrid - Sevilja 1:2 (0:0)
/Kosta 73 - Moja 80ag, Korea 88/

Valensija - Alaves 2:1 (0:0)
/Guedeš 73, Rodrigo 82 - Sobrino 66/

Espanjol - Barselona 1:0 (0:0)
/Melendo 88/

Četvrtak
21.30: (7,25) Leganes (4,40) Real Madrid (1,45)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PrimeraLionel MesiJasper SilesenEspanjol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara