""
""

Kraj bajke - deda Kejhil uništio sirijski san (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.17. | 13:31

Australijski veteran dao dva gola za pobedu i plasman u završni baraž za Mundijal

Jednog dana Tim Kejhil će odustati od fudbala i opredeliti se za nešto drugo. Ali, danas nije taj dan i čekaćemo ga još neko vreme. A Kejhil koji ima 37 godina doneo je Australiji plasman u završni baraž za plasman na Mundijal. I to sa dva gola i preokretom u trijumfu posle produžetaka nad hrabrom Sirijom (2:1) na stadionu Sidneju. U prvoj utakmici bilo je 1:1.

Izabrane vesti

A imaće za čim da žale Sirijci, jer su u 120. minutu, sa igračem manje pogodili stativu iz slobodnog udarca. Tačnije, to je uradio Omar al Soma sa 25 metara.

Sada Australijancima preostaje da sačekaju ime rivala u završnom dvomeču baraža, odnosno, da li će to biti Honduras ili Panama.

Omar al Soma je u šestom minutu doveo Siriju u vođstvo i produžio bajku ove selekcije. Radost gostiju trajala je samo sedam minuta. A onda je Australija krenula u totalnu ofanzivu.

I ta ofanziva trajala je dobrih 114 minuta, odnosno do kraja drugog produžetka.

Radost gostujućih fudbalera trajala je samo sedam minuta, a onda je Tim Kejhil postigao izjednačujući pogodak i bacio u trans navijače na stadionu u Sidneju.

Napadali su Australijanci kao osice u nastavku utakmice, ređali šanse, dok su Sirijci pretili tek povremeno iz kontranapada. Međutim, uprkos uzbuđenjima kojih je bilo u drugom poluvremenu, mreže se više nisu tresle do isteka regularnog toka.

Sirijska kola definitivno su krenula nizbrdo u 94. minutu kada je Mahmud al Mavas zaradio drugi žuti karton i isključenje.

A trenutak odluke bio je u 109. minutu - i opet je Kejhil bio u glavnoj ulozi, još jednom je glavom zakačio loptu na skoro pa savršen način poslao u mrežu. I tu je definitivno bio kraj svih nadanja gostiju. 

 

 

 

 

(FOTO: Action images)


tagovi

kvalifikacije za Mundijal 2018reprezentativni fudbalTim Kejhil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara