"Kolaković"
"Kolaković"

Kraj posle osam godina: Igor Kolaković podneo ostavku

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.09.14. | 18:50

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić prihvatio odluku selektora da se povuče sa klupe državnog tima

Kolaković

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković podneo je danas ostavku na tu dužnost posle neuspešnog nastupa državnog tima na Prvenstvu sveta u Poljskoj.

Izabrane vesti

Kolaković je u Lođu imao sastanak sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije OSS Aleksandrom Boričićem na kojem je ponudio ostavku, a Boričić je prihvatio njegove razloge, kao i odluku da se povuče sa dosadašnje dužnosti.

Tokom sastanka dogovoreno je da Kolaković sa stručnim štabom napravi detaljnu analizu učinka na SP u Poljskoj, kao i da će i ubuduće biti na raspolaganju OSS za sve neophodne informacije, preneo je nacionalni odbojkaški savez.

Boričić je zahvalio Kolakoviću na dosadašnjim postignutim rezultatima i izuzetno korektnoj saradnji.

Kolaković je dužnost selektora reprezentacije Srbije obavljao od svetskog prvenstva 2006. i osvojio je ukupno osam medalja: jednu zlatnu tri srebrne i četiri bronzane.

Odbojkaši Srbije pod njegovim vođstvom osvojili su bronzanu medalju na SP 2010, srebrnu medalju na SP 2013. za mlađe seniore, dve srebrne (2008. i 2009.) i jednu bronzanu (2010.) medalju u Svetskoj ligi, zlatnu medalju na EP 2011, bronzane medalje na EP 2007. i EP 2013.

Na ovogodišnjem prvenstvu sveta u Poljskoj reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar BoričićIgor KolakovićOdbojkaOSSSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara