"Dijego Alves"
"Dijego Alves"

Kralj penala Dijego Alves! Svaki drugi je njegov (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.05.15. | 23:42

Golman Valensije blistao i protiv Reala i izjednačio rekord Andonija Zubizarete

Dijego AlvesStigao je na Pirineje 2007. Ova sezona Dijegu Alvesu je osma na Pirinejima. Tek osma. Tek zato što mu je samo osam godina bilo dovoljno da izjednači rekord Andonija Zubizarete po broju odbranjenih penala u prvenstvu Španije. A legendarni Zubizareta je celu karijeru proveo u otadžbini. I stao je koti od 16 odbranjenih penala.

Nepunih osam sezona bilo je dovoljno Alvesu da ponovi taj podvig. I to na kakav način. U okršaju sa kraljevskim Realom na kultnom stadionu Santjago Bernabeu. U meču u kojem je njegova Valensija verovatno uručila titulu šampiona Barseloni. Ponajviše baš zahvaljujući 29-godišnjem Brazilcu, koji je odbranio čak osam protivničkih udaraca.

Izabrane vesti

Uključujući tu i "onaj". Šut Kristijana Ronalda sa penala. Drugi put u karijeri da je Portugalac kapitulirao pred Alvesom. Navikli smo na sasvim drugačiji podelu uloga kada je Ronaldo u pitanju. Ali sva pravila fizike padaju u vodu kada je Alves među stativama.
"Imam najboljeg golmana u ligi! Dijego ima nešto posebno u sebi. I nisu samo odbranjeni penali u pitanju, iako on skine čak 50 odsto njih (tačan procenat je 48 odsto, prim.aut). Tu je i mirnoća koju nam prenosi. Svi znamo da imamo najboljeg golmana", u superlativu priča trener Valensije Nuno Espirito Santo.

I čini nam se da je u pravu. Alves je kategorija za sebe.

 

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

ValensijaŠpanijaPrimeraEvropaDijego Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara