"Hames Rodrigez i Kristijano Ronaldo"
"Hames Rodrigez i Kristijano Ronaldo"

Kraljevska moć je apsolutna: Ronaldova dupla doza pogurala mašineriju od 466 miliona do pehara Superkupa Evrope! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.08.14. | 22:43

Najbolji igrač sveta postigao dva pogotka i tako overio pobedu nad Seviljom...

Hames Rodrigez i Kristijano Ronaldo

Evropska kruna ponovo je na glavi Kralja! Novi Galaktikosi možda nisu igrali u punom sjaju, ali su fudbalskoj planeti pokazali da imaju najstrašniji tim, sposoban za najveća dela! Ali, ekipa koja u svojim redovima ima zvezde poput Krosa, Rodrigeza, Modrića, Benzemu, Bejla (...), još jednom se pokazalo da prosto ne može bez Kristijana Ronalda! Čija su dva pogotka odvela madridskog giganta do prvog trofeja u novoj sezoni i komotne pobede nad Seviljom u meču Superkupa Evrope - 2:0.

Izabrane vesti

Tim iz Andaluzije postao je redovna mušterija najboljeg igrača sveta, koji je došao do brojke od devet pogodaka na pet mečeva u međusobnim okršajima.

Za zvanični debi nekog novog Reala Karlo Anćeloti je odlučio da na stadion u Kardifu izvede najjači mogući sastav... Onaj koji u ovom trenutku vredi astronomskih 466.000.000 evra! S druge strane, Unaija Emerija je sat vremena pre početka utakmice zadesilo to da je ostao bez pouzdanog levog beka, Alberta Morena, koji je i definitivno dogovorio prelazak u Liverpul! Moreno se na kraju meča pojavio na travnjaku Gradskog stadiona u Kardifu, ali su ga emocije savladale. Sa suzama u očima on se oprostio od pehara, ali i saigrača...

Što se same utakmice tiče, Real je praktično dominirao sve vreme. Ali, ni pored svih asova svetskog fudbala nije viđeno previše dobrog fudbala, ipak sasvim dovoljno da Kraljevski klub dođe do pehara i tako na najbolji način započne novu kampanju. U kojoj naravno, cilja sve trofeje.

Prvi pogodak viđen je u 30. minutu meča, kada je jedan odličan prodor Bejla po levoj strani završio Ronaldo, koji je odlično prihvatio dugu dijagonalu i matirao golmana Beta.

Seviljin čuvar mreže je već do tog trenutka bio na ogromnim mukama, ali je uspešno izlazio na kraj sa svim problemima. Osvajač Lige Evrope je za prvih 45 minuta meča u Kardifu imao praktično samo jednu šansu, i to posle jedne loše intervencije Hamesa Rodrigeza, kada je Kariko umalo matirao Kasiljasa.

Ipak, u nastavku je viđena nova dominacija Kraljevića i još jedan pogodak najboljeg igrača planete. Akciju je započeo Kros, da bi Benzema vrsnim dodavanjem uposlio Ronalda, koji je lako otresao svog čuvara, a potom ispalio neodbranjiv plotun u mrežu Beta.

U nastavku susreta tempo igre drastično je opao. Sevilja je imala blagu inicijativu, nekoliko poluprilika, ali ništa ozbiljno što bi ugrozilo gol Kasiljasa.

Realu je ovo drugi trofej Superkupa Evrope u klupskoj istoriji - prvi posle 2002. godine. 

------------------------------------------------

REAL MADRID - SEVILJA 2:0 (1:0)
/Ronaldo 30, 49/

Stadion: Gradski stadion, Kardif
Sudija: Mark Klatenburg
KartoniKarvahal 45, Kros 53 - Vitolo 42, Fernando Navaro 66

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao (Marselo 84)– Modrić (Iljaramendi 86), Kros – Hames (Isko 72), Ronaldo, Bejl - Benzema

Sevilja (4-2-3-1): Beto – Koke (Figueras 84), Pareha, Facio, F. Navaro – Karizo, Kričovjak, Vidal (Aspas 66), Suarez (Rejes 79), Vitolo - Baka

------------------------------------------------

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSuperkup EvropeSeviljaReal MadridKristijano RonaldoEvropaGeret Bejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara