""
""

Kramarić za pobedu blede Hrvatske, Česi se iživljavali nad Maltom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.16. | 22:33

Slovačke slavila protiv Gruzije u kontrolnoj utakmici

Fudbaleri Hrvatske pobedili su večeras u prijateljskom meču u Koprivnici selekciju Moldavije sa 1:0, ali su pružili prilično skromnu partiju dve nedelje uoči početka prvenstva Evrope.

Izabrane vesti

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je napadač nemačkog Hofenhajma Andre Kramarić i to već u devetom minutu.

Imala je večeras domaća selekcija statističke parametre na svojoj strani, ali je Vatrenima definitivno nedostajala koncentracija u završnici akcija.

Ipak, neka vrsta ohrabrenja za navijače Hrvatske verovatno predstavlja i činjenica da je njihovoj reprezentaciji ovo bila peta pobeda na poslednjih šest utakmica, uz remi protiv Mađarske.

Poslednju pripremnu utakmicu uoči kontinentalnog šampionata Hrvatska igra protiv veoma skromne selekcije San Marina.

Taj meč na programu je 4. juna u Rijeci, a prvenstvo Evrope počinje šest dana kasnije. 

Pobedu u kontrolnom duelu pred EP zabeležila je i selekcija Slovačke, koja je u austrijskom Velsu bila bolja od Gruzije sa 3:1.

Posebno dobru partiju pružio je napadač holandskog Viljema drugog, Adam Nemec. On je postigao dva gola, u petom i 56. minutu.

Strelac trećeg pogotka za slovačku selekciju bio je Adam Zrelak u 70. minutu, a poraz Gruzije ublažio je Levan Kenija samo minut kasnije. 

Rival Hrvatske u D grupi kontinentalnog šampionata, selekcija Češke u austrijskom mestašcu Kufštajnu torpedovala je nejaku Maltu sa 6:0.

Zanimljivo, svih šest pogodaka za Knedličke postigli su različiti fudbaleri. Mada, veliko je pitanje koliko Malta predstavlja bilo kakav ozbiljan reper.

Sa druge strane, ako je cilj selektora Češke Pavela Vrbe bio da raspuca ekipu, onda je zadatak u potpunosti ispunjen.

Jaroslav Plašil je u 15. minut načeo rivala, šest minuta kasnije pogodio je Milan Škoda, a treći gol dao je Roman Hubnik u 40. minutu.

David Lafata je u 74. minutu povisio na 4:0, sedam minuta kasnije precizan je bio Tomas Nei, dok je konačan rezultat postavio Patrik Šik u prvom minutu sudijske nadoknace.

(FOTO: Action Images)
 


tagovi

Slovačkareprezentativni fudbalMoldavijaHrvatskaGruzijaEvropaeuro 2016ČeškaAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara