"Kabore je zaustavio napade Milionera"
"Kabore je zaustavio napade Milionera"

Krasnodar prošao dalje, Dević vratio Rubin u igru, Adamović obradovao Rašovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.15. | 18:52

Dortmund poklekao na gostovanju u Rusiji

Kabore je zaustavio napade Milionera

Krenula je i Liga Evrope, a današnji program otvoren je na istoku Starog kontineta gde napadači, valjda zbog poznate ruske zime, i nisu bili preterano raspoloženi. Ipak, bilo je zanimljvih dešavanja, a u sva tri meča slavili su domaćini. 

Izabrane vesti

Najbolji posao napravio je Krasnodar, koji je savladao Dortmund sa minimalnih 1:0 i pridružio se Milionerima u vozu za drugi krug. Već u drugom minutu Mamaev je sa bele tačke rešio pitanje pobednika, ali domaćin mora da bude zadovoljan jer su gosti iz Nemačke propustili nekoliko odličnih prilika. Kolumbijac Ramos i Mihtarijan su pogađali prečku, gosti su imali i jednu stativu, ali je mreža golmana Dikana na kraju ostala netaknuta, pa je Krasnodar stigao do druge faze.  

Rubin je u snegom okovanom Kazanju savladao Sion sa 2:0 i vratio sebi kakvu-takvu nadu u plasman u drugi krug pred poslednje kolo. Naravno, dosta zavisi u ovoj grupi i od večerašnjeg okršaja Liverpula i Bordoa, a da tim iz Kazanja dođe u priliku da se bori za drugi krug pobrinuli su se golovima nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Blagoj Georgijev u 72. i Marko Dević, koji je u 90. minutu stavio tačku na važan trijumf ekipe iz Tatarstana.

Beloruski Dinamo uspeo je da osvoji prve bodove u Ligi Evrope, pošto je na svom terenu savladao Viktoriju iz Plzenja sa 1:0. Pogodak odluke postigao je Srbin Nenad Adamović u trećem minutu nadoknade i tako obradovao trenera Vuka Rašovića nakon što je propustio najstrožu kaznu koji trenutak ranije. Ovaj trijumf ništa ne znači domaćinu, koji je sa Viktorijom još ranije izgubio šanse za prolaz dalje u grupi sa Viljarealom i Rapidom iz Beča.

LIGA EVROPE - 5. KOLO

Grupa B 

Rubin – Sion 2:0 (0:0) 
/Georgijev 72, Dević 90/

21.05 Liverpul – Bordo 

PLASMAN: Sion 8, Liverpul 6, Rubin 5, Bordo 3.

Grupa C

Krasnodar – Dortmund 1:0 (1:0)
/Mamaev 2. penal/

21.05 PAOK – Gabala

PLASMAN: Dortmund i Krasnodar po 10, PAOK 3, Gabala 1. 

Grupa E

Dinamo M. - Plzenj 1:0 (0:0)
/Adamović 90+3/

21.05 Viljareal – Rapid Beč

PLASMAN: Rapid 12, Viljareal 9, Plzenj i Dinamo po 3.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

SionRubin KazanjNenad AdamovićMarko DevićLiga EvropeKrasnodarBorusija DortmundBlagoj Georgijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara