"Ivan Tomić sa saradnicima"
"Ivan Tomić sa saradnicima"

Kreće napad na het-trik Lige Evrope! Tomić upozorava: Ne očekujem fantastičnu igru Partizana

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.07.16. | 12:35

„Žreb nam nije bio naklonjen, radujemo se početku nove sezone, ključna stvar je u glavi“, kaže trener crno-belih pred duel sa Zaglebjem

Ivan Tomić sa saradnicimaNapad na het-trik. Pre dve godine Marko Nikolić. Lane Zoran Milinković. A ove se nadaju Grobari da će Partizan u Ligu Evrope uvesti Ivan Tomić.

Nekadašnji kapiten je to već jednom učinio, pre 12 godina u ulozi kapitena je poveo crno-bele ka prvom plasmanu u tadašnji UEFA kupa, protiv rumunskih ekipa Ocelula i Dinama iz Bukurešta. Sad ga čeka duel sa poljskim Zaglebjem (četvrtak, 20.15, RTS 1).
Radujemo se početku nove sezone. Dobro smo radili i spremili se za ovo. Svi koji činimo sportski deo dali smo maksimum znanja i mogućnosti da što spremniji dočekamo start. Nadam se da smo treninzima, izjavama i prijateljskim utakmicama navijačima Partizana nagovestili kako želimo da priđemo prvoj prepreci i kako da je prebrodimo“, predočio je Ivan Tomić.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima glavni protivnik Partizanu može da bude sam - Partizan.
Ključna stvar je u glavi. Tegovi ne mogu da nam budu na nogama, jer smo odradili dobre pripreme. Tegovi mogu da budu samo u glavi. Ceo stručni štab radimo na oslobađanju igrača od tih stega. Ne bi trebalo da se preopteretimo i sami sebi vežemo noge“.

MOZZART KVOTE: 1 (1,65), X (3,60), 2 (5,10)

Ne želi trener srpskog osvajača kupa da se bavi procenama rezultata, niti da se zaleđe u prognozama.
Daleko od toga da očekujem da prva utakmica bude briljantna i da ćemo je odigrati fantastično. To ne bi bilo dobro za prvu utakmicu, ali svakako očekujem dobro izdanje“.

Zaglebje u Humsku stiže posle prvog kola kvalifikacija u kome je bio uspešniji od Slavije iz Sofije (0:1m, 3:0).
Žreb nam nije bio naklonjen, jer smo rano dobili protivnika te snage. Ne želimo da ih očajavamo, ni da ih precenim, a ni potecenim. Ne očekujem da ovaj meč reši pitanje plasmana, jer poljski tim tri godine igra zajedno, međutim, posedujemo i mi kvalitet, iako smo tek formirali  igrački kadar. Dakle, vreme favorizuje protivnika, ali imamo naše stvari na kojima baziramo optimizam“.

PARTIZAN U LIGI EVROPE - KVOTA 5,50

Još malo o Zaglebju...
Reč je o ekipi koja se dobro ponaša u svakom delu igre. Ima nekoliko pojedinaca koji upadaju u oči, ali ključ njihove igre je kompaktnost. Napadaju i brane se sa dosta igrača. Protiv Bugara su imali posed, šanse i veći broj udaraca na gol, ali u poljskom prvenstvu su igrali defanzivnije i na kontre. Ne smemo nijednog trenutka da se opustimo, šta god da se desi na terenu“.

Tomić se nada i velikoj podršci Grobara, iako je poseta na stadionu Partizana već godinama u drastičnom opadanju.
Nadam se da će, uprkos tome što je grad prazan, a ljudi na godišnjim odmorima, navijači doći i napraviti dobru atmosferu. A da ćemo mi na terenu, uključujući i mene pokazati igru u skladu sa tradicijom Partizana: odgovrno i hrabro. Verujem i da će motiv izlaska na stadion Partizana, motiv navijača i činjenica da je prva utakmica nadomestiti odsustvu uigranosti u ovom trenutku“, dodao je na kraju Ivan Tomić, trener Partizana.

 (FOTO: MN Press)


tagovi

ZaglebijeSuperligaSrbijaFK PartizanLiga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeIvan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara