Krka se vraća u jadransku elitu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.04.18. | 21:32

Ekipa iz Novog Mesta u finalu Fajnal fora ABA 2 lige pobedila Primorsku

Prvak ABA 2 lige je ekipa Krke. Pomenuti tim je u veoma uzbudljivom i kvalitetnom finalu savladao Sikst Primorsku sa 87:73. Na taj način se tim iz Novog Mesta ponovo našao u toliko željeno ABA 1 takmičenje.

Bio je ovo najvažniji duel drugog po rangu regionalnog takmičenja. Van svih očekivanja u njemu su učesnici bili slovenački timovi. Naravno, čačanski hram košake nije bio pun kao u prvom polufinalnom duelu. Doduše, mnogi su bili razočarani što će na 73. Borčev rođendan drugi da slave. Ali i porazi su sastavni deo sporta.

Izabrane vesti

Što se tiče samog meča, bolje je startovao tim Primorske. Sjajnim šutem sa spoljnih linija odmah su stavili do znanja zemljacima da nameravaju da ih pregaze. Ali Krka je u utorak uveče pokazala da ume sa favoritima. Tim koji izbaci Borac u čačanskom hramu košarke sve je samo ne loš. Sa osam brzih koševa lako su se vratili u život, što je trenera Golemca primoralo da zatraži minut odmora. Uprkos tome, Krka je nastavila da igra brzu košarku na koju Primorska nikako nije mogla da se adaptira. U jednom momentu imali su čak i dvocifrenu prednost (21:11). Bilo je očito da je pobeda nad Borcem ulila ogromno samopouzdanje Krki. S druge strane, Primorska se mogla pohvaliti činjenicom da je na svoju stranu privukla simpatije čačanske publike. Naravno, navijači nisu želeli da bodre tim koji je izbacio njihove miljenike. Ipak, Primorska je suviše kvalitetan sastav da bi dozvolila protivniku da se odlepi. Uspeli su da smanje zaostatak, ali je Krka i dalje imala koš prednosti. Sjajna rampa Kinga u završnici prve deonice probudila je malo uspavanu publiku.

Velika borba produžena je u drugom desetominutnom periodu. Krka je nastavila da stavlja na muku odbranu Primorske. Prosto, nekako su delovali opuštenije, svežije i energičnije. Takođe, mora im se odati priznanje za veliku borbenost. Prosto su leteli po terenu. Koprani nikako nisu uspevali da nađu pravi ritam, kako su igrali, rezultat je po njih bio dobar. Da nesreća bude veća, tehničke greške Čakarunu i klupi Primorske dodatno su iznervirale igrače tog tima, ali i publiku. Zbog druge tehničke greške isključen je trener Jurica Golemac, što je još više oslabilo već načet tim Primorske. Uprkos svim nedaćama uslovno rečeno gosti mogli su biti prilično zadovoljni rezultatom na poluvremenu (47:45).

Jošilovih pet vezanih poena nastavak su dobre igre Krke iz prvog dela. Ali i Primorska je na velikom odmoru zbila redove pa su na parketu delovali nešto bolje. Međutim, startna euforija brzo je splasla, pa je Krka ponovo uspostavila kontrolu, pritom vrativši dvocifrenu prednost, koju je samo uvećavala, zaustavivši se na +15 (69:54). Činilo se da Primorska polako počinje da posustaje. A igrači Krke nisu imali nameru da spuste gas. Osetili su da se utakmica lomi, tako da su samo pojačavali. Gledajući rezultat treće deonice, Krka je prosto pregazila protivnika.

Poslednji deo igre bio je stvar rutine za Krku. Oni su maestralnom trećom deonicom rešili pitanje pobednika. Istina, Primorska je na momente umela da zasija, imali su oni svojih dobrih trenutaka poput onog kada je Ferme vezao dve trojke. Ali to nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat. Krka je ipak bila bolja i na tome joj se mora odati priznanje. Trebalo bi još dodati da je finalna serija ABA 2 lige bila je sunovrat favorita. Mnogi su očekivali da na tronu vide Borac ili Primorsku, ali se to nije desilo. Krka je sve iz prikrajka iznenadila i zasluženo je otišla u ABA 1 ligu.


Krka – Sikst Primorska 87:73 (31:29; 16:16; 21:9; 19:19)

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.500. Sudije: Obrknežević, Koljenšić, Kralj.

Krka: Šiška 2, Jančar Jarc, Marineli 16, Škedelj, Osolnik 7, Bratož 18, Cinac 11, Dimec 11, Đapa 4, Jošilo 16, Kovačevič 2, Fifolt.

Sikst Primorska: Rebec 10, Ferme 14, Čakarun 10, Joksimović 3, Mulalić 5, Kosi, Zupan 5, Hodžić 5, Vujasinović 7, King 11, Morina 3, Glas.

 

Pišu: Đurđe Mečanin i Nikola Minović

Foto: ABA/


tagovi

KrkaPrimorska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara