""
""

Kroz regionalnu ligu do Lige šampiona!

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.09.16. | 15:13

"Oni klubovi koji ne prođu u evropskim takmičenjima do nove godine, od tada bi igrali regionalnu ligu i kao nagrada bio bi ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Bio bi interes klubovima da igraju u tom takmičcenju", rekao je verovatno budući predsednih UEFA Aleksander Čeferin

Najveći favorit za novog predsednika Evropske fudbalske unije Slovenac Aleksander Čeferin rekao je danas da su neophodne promene u UEFA i nove ideje koje bi unapredile fudbal, ža šta ima plan, ali i obećao još jaču borbu protiv nameštanja utakmica, huliganizma i mešanja politike.

Izabrane vesti

Ipak, ono što je ovdašnjoj javnosti najzanimljivilje, Čeferin smatra da je odlična ideja o formiranju regionalne lige, u kojoj bi učestvovali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, iako postoji otpor navijačkih grupa.
"Razgovarali smo o regionalnoj ligi i ona ne bi bila umesto nacionalnih liga. Za sada je samo ideja. Oni klubovi koji ne prođu u evropskim takmičenjima do nove godine, od tada bi igrali regionalnu ligu i kao nagrada bio bi ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Bio bi interes klubovima da igraju u tom takmičcenju, svi smo protiv toga što se događalo u košarci, kada se regionalna liga igrala umesto nacionalnih. To bi uništilo nacionalne fudbalske lige u regionu. Mislim da naša ideja nije loša, ali mora da bude u organizaciji UEFA", kaže Čerefin.

Da postoji ozbiljna ideja o stvaranju regionalnog takmičenja prvi je obelodanio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, koji je nadavno ispred vodećeg tela srpskog fudbala podržao kandidaturu Aleksandera Čeferina.

(FOTO: Action images)


tagovi

Liga šampionaAleksander Čeferin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara