""
""

Kuća pukla uz stotku, vratio se Rudi za nastavak Realovog terora

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.03.16. | 15:45

Rutinski trijumf Valensije, Unikaha opet pobeđuje

Nastavljena je neizvesna trka u španskoj Endesa ligi. Osim Laboral Kuće, svi veliki favoriti su zabeležili pobede i nastavili da se guraju za što bolje pozicije pred plej-of do kog je ostalo još 11 kola.

Izabrane vesti

Iznenađenje dana je priredila Sevilja koja je na svom terenu pobedila Kuću Laboral 100:92. Iako su daleko od plej-ofa, Andalužani su odigrali partiju sezone i prekinuli seriju Kuće koja je tokom nedelje zabeležila ubedljiv trijumf nad Himkijem. U većem delu meča je vladala rezultatska neizvesnost, iako je domaći tim konstantno imao prednost. Utakmica je prelomljena u samom finišu posle ofanzivnog skoka češkog internacionalca Ondreja Balvina koji je bio junak pobede sa 24 poena i osam skokova. Ispratio ga je odlično i Bamfort sa istim brojem skokova i dva poena manje. Nenad Miljenović je u pobedi učestvovao sa pet poena. Na drugoj strani je poptuno podbacio Janis Buruzis koji je ubacio samo 10 poena. Blažič je dodao devet, Bertans 12, a svetla tačka je bio Mađar Hanga sa 19 poena.

Real je nastavio teror i sedmom uzastopnom pobedom diše za vratom lideru Valensiji. Kraljevići su pregazili Andoru 107:78, a meč je prošao u znaku Rudija Fernandeza koji se vratio na parket posle 107 dana pauze zbog povrede. Španski reprezentativac je pokazao da mu neće biti potrebno mnogo vremena da se vrati u firmu. Upisao je 12 poena, pošto je šutirao 4/6 za tri poena. Dvocifreni su bili i Tompkins (15), Ernangomez (14), Kerol (12), Dončić (11), Noćioni (11) i Tejlor (11). Na drugoj strani najefikasniji Makedonac Stojanoski sa 15 poena, a Luka Bogdanović je ubacio sedam. Sjajna uvertira za El Klasiko protiv Barselone u Evroligi naredne nedelje.  

Valensija polako izlazi iz perioda krize. Deklasirala je Manresu 83:56, zadržala prvu poziciju i nastavila da beži Realu i Barsi. Iako bez povređenih San Emetrija i Dubljevića, Valensija je bez problema skinula skalp Manresi. U odsustvu dvojice nosilaca igre, poeni su se lepo rasporedili, pa su po 13 ubacili Trijas, Hamilton i Sikma. Vladimir Lučić je dao tri poena, a Musli na drugoj strani devet uz ne baš dobar procenat šuta.

Pobeda nad Cedevitom u Zagrebu posle pet vezanih poraza u svim takmičenjima je podigla Unikahu. Tako je tim Đoana Plaze danas trijumfovao i u prvenstvu. Savladana je Saragosa 77:69. Gosti su se držali do finiša druge četvrtine, kada su Kuzminskas i Dijez sasuli rafal i prelomili pitanje pobednika. Nemanja Tomas Vil je ubacio 13 poena, u pobedničkom timu, a Nemanja Nedović je meč završio sa šest poena. Na drugoj strani je bočlji od ostalih bio Nemac Bencing sa 18 poena, dok je Jelovac dodao devet.

ACB LIGA, 23. KOLO

Subota:
Obradoiro - Fuenlabrada 95:100
/Bendzius 28 - Paunić 27/

Nedelja:
Real Madrid - Andora 107:78
/Tompkins 15 - Stojanovski 15/

Sevilja - Laboral Kuća 100:92
/Bamfort 22 - Hanga 19/

Unikaha - Saragosa 77:69
/Tomas 13 - Benzing 18/

Valensija - Manresa 83:56
/Hamilton 13 - Simon 14/

Gran Kanarija - Mursija 87:75
/Sili 15 - Kampaco 20/

18.00: Gipuzkoa - Iberostar
18.00: Huventud - Barselona
19.30: Estudijantes - Bilbao 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vladimir LučićValensijaRudi FernandezReal MadridNenad MiljenovićNemanja NedovićLuka BogdanovićEvroligaENDESA ligaBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara