""
""

Kule kači kacigu o klin: Hvala što mi kaznom krunišete kraj karijere

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.16. | 11:59

Dragioslav Perišić Kule na kraju karijere svodi račune i zbraja grehe zbog kojih je stopirana njegova i Karpovova dobra volja da se uz pomoć Rusije u Srbiji izgradi moderna motociklistička staza

Dođe vreme za rastanak! Nemi svedoci iz vitrine prepune znamenja u domu Dragoslava Perišća Kuleta i dvogodišnja diskvalifikacija iz takmičenja i organizacionih poslova u motociklizmu govore o neverovatnoj priči srpskog Doktora. Kule kaže da je sa Anatolijem Karpovom, savetnikom za sport predsednika Rusije Vladimira Putina usaglasio stavove oko pomoći Rusije u izgradnji prve prave motociklističke staze u Srbiji. Perišićeva i Karpovova priča je nažalost ostala samo mrtvo slovo na papiru. Neslavno je završila i Perišićeva inicijativa kojom je slavni motociklista organizujući trku u Vršcu želeo da stavi tačku na karijeru bez premca na našim prostorima. Tako za MOZZART Sport priča Dragoslav Perišić Kule, legendarni sportista koji je preko 40 godina podizao motociklizam naše zemlje!
"Sada je stvarno gotovo. Nažalost, nakon 40 godina provedenih na dva točka, na stazama koje su upile svu moju krv i znoj, dočekao sam da mi neke osobe iz Ruzveltove zabrane da odvozam svoje poslednje krugove u karijeri. Zapelo je, jasno je, a u mojoj viziji je bilo vaskrsenje motociklizma Srbije. Da li je dovoljno ukoliko vam kažem da sam postigao dogovor sa Anatolijem Karpovom, savetnikom predsednika Rusije Vladimira Putina, o izgradnji moderne motocilističke staze kod nas? Nažalost, izuzetno loša komunikacija sa matičnim Auto-moto savezom Srbije postala je od loše još gora. Kažnjen sam, i zamoljen da napustim prostorije nacionalne federacije", tvrdi Dragoslav Perišić Kule za MOZZART Sport i dodaje kako u maniru pravog sportiste nema želju nikoga da mrzi niti da se na nečiju adresu obraća ružnim rečima.

Izabrane vesti

U penziju odlazi s lepim, ali i uspomenama zbog kojih će se još dugo mokar od znoja buditi u krevetu."Najteži trenuci moje duge i bogate karijere nisu moja 52 preloma, već gubici dragih kolega. Sećam se mog velikog konkurenta i prijatelja, pokojnog Predraga Popovića koji mi je na rukama izdahnuo 2000. godine na trci u Novom Sadu. Ista tragedija zadesila je i Miroslava Živkovića, koji nas je opet meni na rukama napustio na moto-trci u Kraljevu 1997. godine. Ne zaboravljam ni Radivoja Đurića Fanđa koji je poslednje sate svog života proveo je uz mene u Mladenovcu, da bi na povratku kući nastradao. Svim mojim nastradalim kolegama neka je večna slava i hvala im na svemu", sa setom se Kule seća teških trenutaka.

Bogatu karijeru završava uz izvinjenje, ali i ličnu poruku onima koji će nastaviti da se bore za promociju moto-sporta u Srbiji.
"Poznat sam po srčanosti u nekim situacijama, a ako sam nekoga uvredio, ovog puta želim da mu se javno izvinim. Na kraju karijere, ostaje mi samo da zahvalim od srca svima vama koji ste me svih ovih godina pratili na takmičenjima i bili ogromna podrška! Vođenje moto-sporta prepuštam moćnicima iz Ruzveltove. Srećno vam bilo", kaže Dragoslav Perišić Kule.

Za Dragoslava Perišića dovoljno je reći da je gotovo nemoguće pobrojati sva priznanja koja je u karijeri stekao. "Srpski Doktor" vlasnik je 11 šampionskih titula istočne Evrope, Balkana, Jugoslavije i Srbije...

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaDragoslav Perišić KuleAnatolij Karpov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara