""
""

Kuman: Martin O'Nil mi ubio igrača!

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.10.16. | 16:29

Holanđanin besni što je Džejms Mekarti igrao dve cele utakmice za Republiku Irsku posle duge pauze

Menadžer Evertona Ronald Kuman besan je na selektora Republike Irske Martina O'Nila zbog načina na koji se ophodio prema vezisti Džejmsu Mekartiju. Holanđanin je optužio kormilara Zelenih da mu je “ubio igrača” jer se vezista premoren vratio na Gudison posle dve utakmice u kojima je odigrao skoro sve minute. 

Izabrane vesti

Problem je što je Martin O'Nil preforsirao rovitog Mekartija, fudbalera koji je odsustvovao šest nedelja zbog operacije prepona, a odigrao je čak 170 minuta u dve utakmice.
“Kada se Džejms vratio iz Irske lekari su mi rekli da je preterano isforsiran. Idiotski je da pet ili šest nedelja posle operacije i samo tri treninga igra prvo 90 minuta, a posle tri dana još 80. U redu je da igra 45 ili 60 minuta, ali 95 minuta posle samo mesec i po od operacije, pa to je ubistvo”, smatra Kuman

Holanđanin napominje da je stavio do znanja Ircima da je nezodovoljan i da se nada da će njegovi igrači biti zaštićeniji u budućnosti.
“Ne radim nikada tako nešto svojim igračima, jer to samo može da donese povredu. Ako ostavite igraču da sam odluči da li će da igra, dovodite ga u nezgodnu poziciju. Ali se uvek nadate da u reprezentaciji Irske ima nekoga ko razmišlja normalno. Pitali su ga da li je spreman da igra, teško mu je bilo da im kaže ne i razumem ga potpuno”, zaključio je Ronald Kuman

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Ronald Kumanreprezentacija IrskePremijer ligaEvertonEngleskaDžejms Mekarti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara