""
""

Kup je Zenitov! CSKA brutalno probuđen iz sna o duploj kruni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.16. | 16:59

Još aktuelni šampion osvojio trofej ubedljivom pobedom u finalu nacionalnog kupa

CSKA je preuzeo čelo tabele od Rostova u Premijer ligi i četiri kola pre kraja je favorit za titulu, ali od duple krune neće biti ništa. Moskovski Armejci su surovo probuđeni iz sna o duploj kruni. Zenit je izgubio korak u trci za nacionalnu krunu, ali se u finalu kupa razgoropadio i sa ubedljivih 4:1 deklasirao Armejce.

Izabrane vesti

Furioznom igrom u drugom poluvremenu na stadionu u Kazanju, Zenit je razbio poroznu odbranu Armejaca na deliće. Moskovljani su se držali 45 minuta, ali je posle toga usledio debakl.

Zenit je poveo u 34. minutu kada je Hulk iskoristio penal koji je prehodno iznudio Šatov posle duela sa Fernandesom. Međutim, samo dva minuta kasnije, mladi Nigerijac Olanare se dobro snašao na petercu Zenita i iz okreta poravnao rezultat.

U 55. minutu je krenuo slom CSKA… Aleksandar Kokorin je doveo Zenit u novo vođstvo posle asistencije Hulka, a Brazilac je bio odgovoran i za treći gol. Vasilij Berezucki je skrivio penal i dobio crveni karton, a Hulk je opet bi precizan sa 11 metara. Tačku je stavio Jusupov koji se ubacio iz drugog plana i snažnim udarcem u bliži ugao je iznenadio Keržakova.

Zenit je treći put u istoriji osvojio kup, a Andre Viljas Boas je uspeo da dođe do trofeja koji mu je nedostajao u Rusiji pošto je prethodno osvojio prvenstvo i Superkup. Za dve godine je uspeo da osvoji het-trik i na kraju sezone napušta klub iz Sankt Peterburga. 


tagovi

RusijaPremijer ligaHulkCSKA MoskvaAleksandar Kokorin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara