"Miloš Stojanović Popaj"
"Miloš Stojanović Popaj"

KUPUJMO DOMAĆE: Popaj prvi Zvezdin "mornar" u prelaznom roku

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.13. | 16:31

Najbolji strelac tek završene sezone u Superligi trebalo bi da ovog leta dobije priliku da potvrdi golgetersko umeće i u crveno-belom dresu

Miloš Stojanović Popaj

Godine bez trofeja i uspeha ostavile su dubok trag na Marakani, a sada je jasno da su eksperimenti s dovođenjem stranaca sumnjivog kvaliteta pod sumnjivim okolnostima (skupo plaćene pozajmice, zajedničko vlasništvo nad ugovorima s raznim agencijama) bili promašaji koji su, između ostalog, zaslužni za ogromne dugove Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Zato je ideja velikog broja članova Upravnog odbora crveno-belih da se prekine s tom praksom, i da se Zvezda okrene srpskom tržištu (i svojoj deci, naravno, a tu su već preduzeti prvi koraci). Nije realno očekivati da će biti usvojen radikalan predlog Ivice Tončeva o svojevrsnom moratorijumu na dovođenje stranaca, ali je izvesno da će Južnoamerikanci i Afrikanci u narednom periodu biti retka pojava u Ljutice Bogdana.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, ta "akcija" već je počela i u Zvezdi su počeli da rade na dovođenju domaćih fudbalera, a prvi pik je Miloš Stojanović, prvi golgeter tek završene sezone u Superligi.

Popularni Popaj nosio je prethodnih meseci Jagodinu do trofeja Kupa Srbije i četvrtog mesta u prvenstvu, i pokazao da je konačno počeo da "naplaćuje" iskustvo koje je sticao igrajuži u Jedinstvu iz Paraćina, niškom Radničkom, Radniku iz Bijeljine, sarajevskoj Slaviji, Novom Pazaru i češkoj ekipi Zlate Moravce. Postignutih 19 golova u Superligi svakako nije za potcenjivanje i izvesno je da bi Zvezda s njim u špicu dobila stabilnost.

"Minus" je što Popaj "gazi" 29. godinu života i svakako nije zalog za budućnost, to jest Zvezda na njemu ne bi mogla da zaradi.

To će biti glavni adut onima na Marakani koji nisu oduševljeni idejom o okretanju domaćem tržištu, a među njima prednjači, nije tajna, sportski direktor Zoran Stojadinović. On je nekoliko puta isticao da u Srbiji nema igrača za Zvezdu, ali je prilično nejasno kako će uspeti da dovede kvalitetne strance, s obzirom na velike dugove u kojima je klub s Marakane, i zbog kojih mu i dalje "visi" igranje u Evropi sledeće sezone.

Pored Stojanovića, u Zvezdinom Upravnom odboru razmišljaju i o Lazaru Veselinoviću iz kulskog Hajduka, ali je knjaževački Popaj u ovom trenutku mnogo bliži Marakani.

Pogledajte neke golove i akcije Popaja Stojanovića iz ove sezone...

(Foto: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdaJagodinaMiloš Stojanovićprelazni rok 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara