Kuva za Ligu šampiona! Ćiro i Maurito rafalno, Lacio razbio čini svojih Veštica, Inter spreman za Milan, dao ga i Ljajić... (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 31.03.18. | 16:52

Zanimljivo i u borbi za opstanak...

Romin kiks u Bolonji su na najbolji način iskoristili njeni prvi pratioci Inter i Lacio koji su ubedljivim pobedama protiv autsajdera prišli Vučici i borba za Ligu šampiona se dodatno zakuvala. Pod pritiskom je sada Milan koji uz dva meča manje kasni osam bodova za Ligom šampiona. A ta dva meča manje su večerašnji derbi protiv Juventusa i onaj za četiri dana protiv Intera…

Lacio se mučio, a onda deklasirao otpisani Benevento - 6:2. Simpatične Veštice nastavljaju da pružaju otpor iako su odavno izgubile sve šanse u borbi za opstanak. Danas su sa igračem manje preokrenuli u Rimu i poveli, ali su na kraju završili sa četiri komada u mreži.

Izabrane vesti

Filip Đuričić je propustio dobru šansu na početku meča, a onda je golman Puđoni u devetom minutu ostavio svoj tim na sedilu pošto je glupo isključen jer je igrao rukom van šesnaesterca u pokušaju da zaustavi Imobilea koji je išao na njega. Imobile je dao gol deset minuta kasnije. Posle sjajne asistencije Andersona je opet pobegao odbrani Beneventa i rutinski postigao 25. gol u Seriji A ove sezone. Ali Benevento je mimo svih očekivanja uspeo da preokrene i šokira Olimpiko!

Prvo je Lacijevo dete na pozajmici Danilo Kataldi pogodio lepo iz slobodnjaka, ali je i Strakoša bio loše postavljen. A onda je Giljerme na početku drugog poluvremena preokrenuo na 2:1 pošto je sve sam uradio i kao brzi voz po desnom krilu prošao Kristijan Lombardi, još jedno dete Nebeskoplavih na pozajmici u Beneventu.

Ali to je bilo sve…

Lacio je napao svim silama, ušao je i drugi špic Kaisedo i krenula je kanonada. Ekvadorac je izjednačio posle divne asistencije Luis Alberta, a onda mu je ubrzo Brinjoli odbranio sjajan šut. Ali Beneventov golman koji se proslavio golom Milanu ništa nije mogao kod šuta i sjajnog gola glavom Stefana de Fraja. Imobile je potom postigao i drugi gol, seriju je nastavio Lukas Leiva prelepim golom sa 16 metara, a tačku stavio Luis Alberto sa bele tačke u nadoknadi. Sergej Milinković Savić je zaigrao od 75. minuta i vratio se na teren posle povrede.

Inter se nije mučio kao Lacio i lagano je iskoristio zicer protiv slabašne Verone i napravio korak bliže Ligi šampiona - 3:0. Dobra uvertira za sredu i gradski derbi sa Milanom u kojem će moći da igraju rasterećnije od Rosonera jer ne moraju da jure pobedu kao Gatuzov tim.

Veronine nade na meaci nisu trajale ni ceo minut. Posle tridesetak sekundi, odbrana Verone je pokazala zašto joj se smeši Serija B. Jagoš Vuković i saigrači su dozvolili Ikardiju da primi loptu iz auta i izađe sam pred golmana. Maurito takve poklone ne propušta...  Već u 13. minutu su rešene dileme oko konačnog ishoda. Lepa lopta Brozovića, još lepši prijem Perišiča i hrvatska kombinacija donosi 2:0. Tek što je počelo drugo poluvreme, Vuković je opet zaboravio Ikardija posle asistencije Perišića, a Argentinac opet kaznio uklizavanjem na drugoj stativi… Stigao je do 24 gola u sezoni i prati Imobilea.

A posle pola godine, gol u Seriji A je dao i Adem Ljajić! Njegov Torino se mučio u dosadnom meču na Sardiniji, a onda je Ljajić ušao u igru u 54. minutu i krenula je Oluja. Bikovi su ratsurili domaći Kaljari sa 4:0, a Lajić je bio strelac drugog gola. Macari mu je konačno pružio šansu i reprezentativac Srbije ju je iskoristio. Jago Falke je načeo Sarde, a potom lepo asistirao Ljajiću koji je povratnu loptu spakovao u mrežu. Ansaldi je posle solo akcije povisio na 3:0, a tačku je stavio Obi na asistenciju Belotija. Možda i najbolja partija Torina u sezoni... 

Nice finish by Adem Ljajic vs Cagliari. That's his 4th goal of the season. He's worked hard to get the new manager to trust him. pic.twitter.com/fr72gbQ8hR

— Serbian Football (@SerbianFooty) March 31, 2018

Fiorentina je u velikoj formi. Viola je zabeležila četvrtu uzastopnu pobedu pošto je na Frankiju sa 2:0 slomila Krotone koji nije iskoristio kikseve rivala u borbi za opstanak. Prvi gol je bio deli Simeonea u trećem minutu. Čolito je bio na pravom mestu da otpadak sprovede u mrežu. Pobednika je rešio Federiko Kjeza pošto je odigrao dupli pas Saponarom i zakucao loptu po prečku. Gosti su igrali jako drugo i zasluženo od 57. minuta morali da nastave sa igračem manje kada je isključen Kapuano

Najveći dobitnik dana u bici za opstanak je SPAL. Momci iz Ferare su doneli bod sa Marasija posle 1:1 protiv Đenove. Domaći imaju za čim da žale. U prvom poluvremenu su imali dva penala. Prvi je golman Meret odbranio Lapaduli u šestom minutu, ali drugi u 30. minutu nije uspeo. Ipak, SPAL je uspeo da se izvuče. Everton Luiz je oduzeo loptu i započeo munjevitu kontru koju je Lazari krunisao golom. Uspeh gostiju još više dobija na težini ako se zna da su od 29. minuta igrali bez isključenog Vikarija, a da je drugi penal za Đenovu bio više nego sumnjiv. Spal već pet kola ne zna za poraz i sada su preskočili i Kjevo. 

Ekipa koja je trenutno u najgoroj formi je Udineze. U Bergamu su zabeležili peti uzastopni poraz! Atalanta je slavila 2:0. Dva kornera za manje od deset minuta su bila kobna za Zebrete. Prvo je Atalanta odigrala pomoćnu igru i Papu Gomez je idelano asistirao Petanji, a onda se u strelce posle udarca iz ugla upisao i Masijelo. Rutinska pobeda Atalante koja ostaje u igri za Evropu. 

Serija A - 30. kolo

Subota: 

Bolonja - Roma 1:1 (1:0)
/Pulgar 18 - Džeko 76/

Atalanta - Udineze 2:0 (0:0)
/Petanja 68, Masijelo 74/

Kaljari - Torino 0:4 (0:0)
/Falke 61, Ljajić 65, Ansaldi 79, Obi 89/

Fiorentina - Krotone 2:0 (1:0)
/Simeone 3, Kjeza 62/

Đenova - SPAL 1:1 (1:0)
/Lapadula 30 penal - Lazari 60/

Inter - Verona 3:0 (2:0)
/Ikardi 1, 49, Perišić 13/

Lacio - Benevento 6:2 (1:1)
/Imobile 19, 68, Kaisedo 60, De Fraj 66, Leiva 83, Luis Alberto 90+1 penal - Kataldi 23, Giljerme 51/
18.00: (2,40) Kjevo (3,25) Sampdorija (3,05)
18.00: (9,50) Sasuolo (4,90) Napoli (1,35)
20.45: (1,55) Juventus (3,80) Milan (7,00)


tagovi

Ćiro ImobileAndrea PetanjaLukaš LeivaFelipe KaisedoMauro IkardiIvan PerišićĐanluka LapadulaĐovani SimeoneFederiko KjezaAdem LjajićJago Falke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara