Lagerbekova otrovna strelica: Bugarima je „prljavština“ u DNK

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 15:11

Selektor Norveške izneo zanimljivu konstataciju pred okršaj u Ligi nacija sa liderom grupe

Okršaj u Oslu mogao bi da bude odlučujući u borbi za prvo mesto Grupe 4 Divizije C Lige nacija. Stoprocentni Bugari posle treće pobede iz isto toliko odigranih utakmica idu na noge Norveškoj koja je jedini neuspeh pretrpela upravo protiv Bugara (1:0).

Selektor domaćih Lars Lagerbek svesno ili ne - uputio je otrovnu strelicu ka suparničkom taboru, istakavši da su Bugarima u DNK usađeni prljavi trikovi da uspore igru i često izvrše pritisak na sudiju. Pozitivna okolnost za tvorca najvećeg uspeha u istoriji islandskog fudbala (Ribari na EP 2016. u Francuskoj dogurali do četvrtfinala) jeste da Lavovi sa severa kontinenta pod njegovom dirigentskom palicom nisu izgubili nijedan meč kod kuće. Posle remija sa Češkom i Švedskom, Norvežani su na svom terenu redom rušili Azerbejdžan, Severnu Irsku, Australiju, Panamu, Kipar i Sloveniju. Zanimljivo, Lagerbek bi na teren od prvog minuta mogao da pošalje čak četvoricu fudbalera marokanskog porekla: Omara Elabdelavija, Haitama Alejesamija, Mohameda Eljunusija i Tarika Elionusija.

Izabrane vesti

Bugarski mediji ističu da bi šef stručnog štaba Petar Hubčev trebalo da izvrši nekoliko promena u odnosu na meč u Sofiji, odnosno da sa nešto defanzivnijom postavom pokuša da osvoji bar bod protiv favorizovanih Norvežana. Istorijski gledano, Bugari nisu prolazili loše u Norveškoj. Dva puta su slavili, dva puta gubili i jednom igrali nerešeno, mada su se pomenuta dva poraza dogodila na minule dve posete (2001. i 2014. godine).

Statistika kaže da su na četiri poslednja meča Norveške padals najviše dva gola, dok su na tri od četiri minule utakmice Bugarske viđena dva ili tri pogotka. Još preciznije, pet od šest proteklih dvoboja Norveške okončano je uz najviše tri gola, a tip 0-3 štikliran je na prethodnih osam duela Bugarske. Dakle, za ziheraše je poslastica 0-3, a oni koji jure nešto veće kvote mogli da iskombinuju sa duplom šansom na pobedu domaćina/gosta i remija uz 0-3...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 6030 LNC Norway - Bulgaria kmb 1X&0-3 1,25
Ukupna kvota1,25

LIGA NACIJA - DIVIZIJA C

Grupa 3

Utorak
20.45: (1,65) Norveška (3,45) Bugarska (6,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

reprezentacija NorveškeLiga nacijareprezentacija Bugarskesportsko klađenjeLars Lagerbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara