"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Lakim notama protiv emotivnog zida (GIF)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.16. | 12:24

Kako je pesmica pomogla Novaku Đokoviću da savlada i samog sebe i Zvereva u Šangaju

Novak ĐokovićNajbolji teniser sveta, Novak Đoković namučio se u četvrtfinalu mastersa u Šangaju protiv 110. igrača sveta (od ponedeljka 73) Miše Zvereva.

Nemac ruskog porekla je dominirao u prvoj polovini susreta, pre svega zahvaljujući mnogim greškama Beograđanina. Bilo je interesantno gledati rekacije našeg asa nakon poena koje je "sam" gubio. A bilo je mnogo atipičnih grešaka, poput ove:

Izabrane vesti

Nije bilo uobičajenih srdžbe, "neverovanja", oštrih pogleda ka svom štabu... Nije bilo povika ka gledaocima ili nečeg sličnog. Samo blagi, iskreni osmeh. Čini se da je ovo stvarno novi Novak koji je nakon meča opisao šta je to tačno radio u kriznim momentima i kakva je to nova tehnika kontrole emocija koju koristi.

"Nisam dozvolio sebi da udarim u taj "emotivni zid", kao što mi se desilo u finalu US Opena. Rekao sam sebi da to nikada neću dozoliti da se ponovi. Tad sam pobesneo, a ovaj put sam iskoristio novi pristup i pevušio sam pesmicu u glavi nakon velikih grešaka. I pomoglo je! To vam je kao kada kuvate špagete, pa kada proključaju vi smanjite vatru. I sve bude u redu"

Ostaje još da se vidi da li će mu ovaj pristup sportskoj stvarnosti pomoći da ostane tu gde jeste, mada mu, kako kaže. ni to nije više važno. Važno mu je da uživa tokom takmičenja,  a čni se da mu je uspelo.

(foto.Action Images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićMiša ZverevKina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara