Lalama neprijatno u Trnavi

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.05.18. | 09:33

Dva nacionalna tima koja se nisu plasirala na SP u Rusiji proveravaju snage u međusobnom obračunu

Holandija pod vođstvom Ronalda Kumana nastavlja stvaranje novog tima koji bi u budućnosti mogao da vrati makar delić onog sjaja koji su ovom nacionalnom timu donele prethodne generacije. Ubedljiva pobeda nad Portugalijom u martu pokazala je pravac kojim bi trebalo da se ide, a da li će ovo biti početak nekog novog pobedničkog niza ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, Lalama neće biti nimalo prijatno u Trnavi, jer Slovačka nije nimalo naivan tim.

Slovaci su u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji imali tu nesreću da su bili najlošija drugoplasirana selekcija, pa nisu učestvovali u baražu, dok je Holandija u svojoj grupi izgubila bitku za drugu poziciju sa Švedskom zbog lošije gol-razlike.

Izabrane vesti

Dve selekcije su se poslednji put sastale u maju 2012. godine u Roterdamu, a pre toga u osmini finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine. Oba puta su bili uspešniji Holanđani. Ipak, tada su Lale imale mnogo moćniji tim nego sada.

Kumanu nije bilo lako nakon poraza na debiju od Engleske u Amsterdamu, međutim, potpuno druga priča viđena je tri dana kasnije u Ženevi, kada su Holanđani protiv Portugalaca odigrali poluvreme iz snova i pokazali da formacija 3-5-2 može da donese željeni rezultat i atraktivnu igru kada protivnik upadne u „mašinu“.
"Holandija je talentovana nacija, istina je da se nismo plasirali na prethodna dva velika takmičenja, ali moramo da gledamo napred. Verujem u svoje momke koji brane boje najboljih svetskih klubova i očekujem od njih velike stvari. Pred nama je ozbiljan protivnik koji će nam pomoći da vidimo na čemu smo", rekao je Kuman. 

Slovaci su uvek neprijatan rival svakom protivniku i prilično nezgodan domaćin. Selekciju Jana Kozaka predvodi temperamentni Marek Hamšik, a tu je i nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača poput Milana Škrinijara, Juraja Kucke, Ondreja Dude… Naravno, ne treba potcenjivati ni Holanđane, koji možda više nemaju vrhunske asove, ali imaju igrače koji mogu da se nose sa svakim protivnikom. Teret odgovornosti sada je pao na one s najdužim iskustvom u nacionalnom timu, poput Blinda, Strotmana, Vajnalduma i Rajana Babela.
"Holandija je uprkos neodlasku na Svetsko prvenstvo i dalje jedna od najjačih evropskih reprezentacija i ovo će nam biti odlična provera pre sledećih utakmica u Ligi nacija. Pred svojim navijačima ćemo pokušati da dođemo do pobede, ali najbitnije je da uigramo tim i da se dobro pripremimo za naredne izazove", kazao je selektor Slovačke. 

Slovaci su uvek puni motiva pred svojm publikom, a Holanđani pored Babela u napadu imaju i Depaja, Eliju, Promesa... Stoga, očekujemo efikasan meč, pa verujemo da bi golova moglo da bude na obe strane. Holanđani su favoriti, ali samo na prvi pogled.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 20:45 6616 MPR Slovakia - Netherlands tgg gg 1,80
Ukupna kvota1,80

POSLEDNJIH PET

SLOVAČKA

MALTA      (D), KVALIFIKACIJE ZA SP 3:0
UKRAJINA         (G), PRIJATELJSKA    1:2
NORVEŠKA       (D), PRIJATELJSKA    1:0
UAE (N), KINGS CUP 2:1 
TAJLAND  (N), KINGS CUP 3:2 

HOLANDIJA

ŠVEDSKA (D), KVALIFIKACIJE ZA SP 2:0
ŠKOTSKA (G), PRIJATELJSKA    1:0 
RUMUNIJA  (G), PRIJATELJSKA    0:3 
ENGLESKA   (D), PRIJATELJSKA    0:1
PORTUGALIJA  (G), PRIJATELJSKA    3:0

MEĐUSOBNI SKOR

2    0    0    2       1:4

Foto: Action Images


tagovi

HolandijaSlovačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara