""
""

Lamela probudio Totenhem nakon poklonjenog poluvremena, impotentni domaćini, proradila pojačanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.08.16. | 18:01

Šaćirijeva majstorija spasla Stouk protiv odličnog Midlzbroa, Palasu i Barnliju se loše piše...

U derbiju prvog dana Premijer lige u novoj sezoni, Totenhem je doneo bod sa Gudisona i pokazao dva različita lica. Kuman je mogao i da debituje pobedom u Evertonu, potom se spasavao poraza, ali je na kraju po bod za oba tima najrealniji ishod - 1:1. Totenhem je kasno upalio motore...

Izabrane vesti

Everton je potpuno nadigrao Sparse u prvom poluvremenu, a do vođstva je stigao na srećan način kada je Barklijev centaršut iz slobodnjaka prošao kroz kazneni prostor gostiju, niko nije dokačio loptu i ona je zalutala u mrežu. Ubrzo je Delufeu mogao da duplira prednost Karamela pred odlazak na poluvreme, ali je promašio stopostotnu šansu. Totenhem se nije video u prvom poluvremenu, Kejn je bio bezopasan, a dodatni problem je predstavljala povreda kapitena Lorisa zbog koje u 35. minutu morao da bude zamenjen...

Međutim, Poketinov tim je u drugom poluvremenu prikazao potpuno drugo lice. Ličio je na onu ekipu koja je jurila titulu prethodne sezone i umalo došao do preokreta vrednog tri boda. Lamela je iskoristio loše postavljanje Evertonovih štopera i udarcem glavom, što nije tipično za njega, doneo izjednačenje na centaršut Vokera posle sat  igre. Od tog momenta je Totenhem gospodario terenom Gudisona, ulazak pojačanja Jansena je učinio Sparse opasnijim rivalom, stvarali su šanse, bili bolji rival, a Stekelenburg je spasao Everton poraza.

Loš dan za domaćine su nastavili Barnli, Midlzbro i Kristal Palas. Novajlija Barnli je dobio još jedan dokaz da mu sledi grčevita borba za opstanak ako ne dovede prava pojačanja. Minimalcem je poražen od Svonsija na svom terenu. Barnli nije pokazao mnogo i osim šanse Greja na startu nisu imali ništa. Potom je Fernandez promašio zicer za Labudove, ali je stvar izvukao Leroj Fer u 82. minutu. On je spakovao u mrežu otpadak posle sjajnog šuta glavom novajlije Ljorentea i još bolje odbrane Hitona. Na kraju je Fabijanski u 90. minutu spasao ceo plen gostima posle pokušaja Marnija.

Mnogo bolji utisak je ostavio drugi novajlija Midlzbro. On je na svom Riversajdu nadigrao Stouk, ali je morao da se zadovolji bodom - 1:1. U 11. minutu je najveće pojačanje Negredo uspeo da ugura loptu u mrežu u prvom kontaktu sa loptom pošto ga je Gaston Ramirez poslužio kao na tacni. Boro je i u nastavku igrao bolje, Ramirez je imao sjajnu šansu za 2:0, a gosti su morali da na gol gurnu 40-godišnjeg Šeja Givena posle Batlendove povrede. Prethodno je i Midlzbro zbog povrede ostao bez skupo plaćenog pojačanja Martena de Rona. Kazna je stigla u 67. minutu kada je Šaćiri majstorijom iz slobodnjaka prevario Valdeza. I ostalo je 1:1.

Loš dan je imao i Kristal Palas, a Alan Pardju će tek sada insistirati na pojačanjima. Tri boda sa Selhurst Parka je odneo VBA zahvaljujući Salomonu Rondonu. Naravno posle prekida. U 75. minutu je Venecuelanac glavom iskoristio loše postavljanje defanzivne linije Palasa.

Sautempton je umalo došao do preokreta i tri boda protiv Votforda, ali je ipak završeno sa 1:1. Dušan Tadić se našao u startnoj postavi Svetaca, a za goste nije igrao niko od velikih pojačanja. Etjen Kapu se ubacio iz drugog plana i ničiju loptu pretvorio u gol za vođstvo Stršljenova, ali je novajlija Nejtan Redmond u 58. minutu počeo da se isplaćuje Svecima, kada je iskoristio loše boksovanje Gomesa. Na kraju je Čarli Ostin promašio šansu za pobedu. Prethodno je Votford ostao sa igračem manje, pošto je Votson morao da dobije crveni da bi sprečio stopostotnu šansu Pueleovog tima.  

PREMIJER LIGA ENGLESKE, PRVO KOLO

Subota:

Hal - Lester 2:1 (1:0)
/Diomande 45+1, Snodgras 57 - Marez 47 pen/

Barnli - Svonsi 0:1 (0:0)
/Fer 82/

Kristal Palas - Vest Bromvič Albion 0:1 (0:0)
/Rondon 74/

Everton - Totenhem 1:1 (1:0)
/Barkli 5 - Lamela 59/

Midlzbro - Stouk 1:1 (1:0)
/Negredo 11 - Šaćiri 67/

Sautempton - Votford 1:1 (0:1)
/Redmond 58 - Kapu 9/

18.30 Mančester Siti - Sanderlend

Nedelja:

14.30 Bormut - Mančester junajted
17.00 Arsenal - Liverpul

Ponedeljak:
21.00 Čelsi - Vest Hem

(FOTO: Action images)


tagovi

votfordVest Bromvič AlbionStoukSautemptonSalomon RondonRos BarkliPremijer ligaNejtan RedmondLeroj FerKristal PalasEvropaEvertonEtijen KapuErik LamelaEngleskaDžerdan ŠaćiriBarnliAlvaro Negredo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara