"Lamin Dijara"
"Lamin Dijara"

Lamin Dijara, kapiten Antalije: Nisam znao da umem da dajem golove van šesnaesterca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.04.15. | 18:07

„Na neefikasnosti su mi otvoreno zamerali i predsednik i trener, čak me je pre dva kola iz toga razloga ostavio na klupi, zato na ove pogotke gledam kao da sam se vratio u život“, kaže drugi strelac Druge lige Turske

Lamin DijaraJedan gol desnom, jedan gol levom, čak  je i penal iznudio Lamin Dijara, ali ni kad je raspucan ne može sam da pobedi. Njegova Antalija je u nedelju izgubila od Altinordua meč u kome je dvaput nadoknadila zaostatak (2:3), mada će bez obzira na poraz nekadašnji napadač Partizana susret 26. kola Druge lige Turske pamtiti po povratku u veliku formu.

I po saznanju da može da trese mreže na njemu dosad nepoznat način. Senegalac je u drugom minutu nadoknade vremena pucao levicom sa 20 metara i pogodio ćošak protivničkog gola.
Nisam znao da mogu da dajem golove van kaznenog prostora. To je za mene velika udaljenost. Moja mera su uvek bili takozvani „otpaci“, najbolje se snalazim na pet metara, kao što sam učinio u 75. minutu. Mislim da mi je ovo prvi gol u karijeri koji sam dao van šesnaesterca. Dobro je imati na umu da imam i ovo oružje. Šteta je samo što sam to tek sad otkrio, ko zna kakvu bih karijeru napravio“, smeje se Lamin Dijara u razgovoru za MOZZART Sport i dodaje da će savet za dalekometne hice tražiti od nekadašnjeg kolege iz crno-belog dresa, Radosava Petrovića.

Izabrane vesti

Raspoloženje u glasu popularne Crne mambe je razumljivo ako se ima u vidu da su mu ovo bili prvi pogoci posle skoro dva i po meseca posta.
„Prvo sam slomio prst, zbog čega me nije bilo tri utakmice, kad sam se vratio dugo nisam mogao da dam gol i to je počelo da smeta, ne samo meni, nego i ljudima iz kluba. Razumljivo, u okolnostima pojačanog pritiska trpeo sam velike kritike. Na neefikasnosti su mi otvoreno zamerali i predsednik i trener, čak me je pre dva kola iz toga razloga ostavio na klupi. Zato na ove golove gledam kao da sam se vratio u život. Tako je sa nama napadačima, računa se samo ako treseš mrežu, čim golovi izostanu – u problemu si“.

Dijara u drugom delu prvenstva ima i obavezu više, pošto je početkom 2015. prekomandovan na funkciju kapitena.
Sve se desilo iznenada, dugo sam bio zamenik,ali pošto je naš štoper i dugogodišnji kapiten Mehmet Sedef imao probleme sa upravom, postao sam kapiten. Prvi put otkako igram fudbal u Evropi. Nikad mi takva čast nije ukazana u Zrinjskom, niti u Partizanu, a posle tri godine u Antaliji i više od 100 utakmica za ovaj klub osećam odgovornost svaki put kad počne utakmica. Hvala rukovodiocima i treneru na takvoj počasti, valjda ću uspeti da im vratim na odgovarajući način do kraja sezone“.

A u Drugoj ligi Turske ostalo je da se odigra još osam kola. Prve dve ekipe će direktno u viši rang, naredne četiri igraće baraž čiji pobednik će takođe u odabrano društvo. Crveno-beli su trenutno peti, imaju 43 boda, pet manje od drugoplasirane Adane.
Cilj je da se ekspresno vratimo u Prvu ligu. Manje je bitan način, biće teško da ‘dohvatimo’ direktan plasman, iako ni kroz baraž nije loše. Glavno je da imamo ekipu koja je kadar da to učini. Na dosta mečeva nismo imali sreće, možda je red da nas ona pogleda u finišu sezone“, optimista je Lamin Dijara, drugi strelac Druge lige Turske (15 golova na 22 utakmice).

PARTIZANOVCI, NEMA ZAJ...A, MORATE DA DOBIJETE DERBI

Telom u Antaliji, ali srcem i dušom Lamin Dijara je u Beogradu, gde ima stan i svaku priliku koristi da dođe u, kako voli da kaže, drugu kuću.
To što nisam u Srbiji ne znači da ne znam šta se dešava. Pogotovo u Partizanu. Sve, sve pratim, gledao sam utakmicu protiv Radničkog, znam da su Sale legenda (Ilić, prim. au) i Babović dali golove i nadam se da će nastaviti ovako. Imala je ekipa malo problema početkom proleća, međutim, valjda je i igračima jasno da do kraja sezone ne smeju da se zaj... Moraju da dobiju i derbi, a pošto vidim da su rešeni da vrate titulu u Humsku siguran sam da neće biti problema. Kvalitet poseduju, samo da ga pokažu i to je to“, samouveren je Dijara.

(FOTO: Starsport)


tagovi

TurskaSuperligaSrbijaFK Partizanmeđunarodni fudbalLamin DijaraEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara