""
""

Lane: Fibel je životinja!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.16. | 09:18

"Ono što sam zapazio u vezi s Tomasom jeste da je stamen u duelima i prebrz za svoju građu. Dolazak u Zvezdu sigurno nije korak unazad za njega", kaže nekadašnji saigrač Francuza Milan Jovanović

Nema sumnje da na Marakani dosta očekuju od Tomasa Fibela, novajlije iz Mordovije koji će biti glavni stub u defanzivi u pokušaju prvaka Srbije da se domogne Lige šampiona. 

Izabrane vesti

Dobar glas o kvalitetnom fudbaleru daleko se čuje, a da su crveno-beli napravili odličan izbor uveren je i nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Jovanović. Njih dvojica su svojevremeno bili saigrači u Standardu iz Liježa, odakle Lane ima lepa sećanja na Francuza.
„Momak je vrhunski, za desetku. Bio je uvek raspoložen i prijatan, pravi čovek iako nije puno igrao. Upravo u tome se ogleda ljudska veličina. Prošlo je mnogo godina, ne mogu da se setim svih detalja, ali ono što sam zapazio u vezi Fibela je da je stamen u duelima i prebrz za svoju građu. A jak je kao životinja“, ističe Jovanović u razgovoru za Žurnal.

Na pitanje zašto Fibel nije uspeo da ostavi veći trag u Standardu, Lane odgovara:
„Konkurencija mu je bila paklena, tim šampionski. Oguči Onujevu, dugogodišnji reprezentativac SAD i defanzivac Njukasla, pa Dante koji je kasnije igrao u Bajernu, Mangala koji je preko Porta završio u Mančester Sitiju… Sve su to ekstra igrači, a Fibel je bio mlad. Drago mi je zbog njega, uspeo je da ispliva i napravi karijeru“, smatra Jovanović.

Lane nema dilemu kada se nametne pitanje da li je dolazak u Beograd korak unapred ili unazad za Tomasa Fibela.
„Korak unazad nije, to tvrdim. Da je umesto iz ekipe koja je ispala iz ruske lige stigao iz CSKA ili Zenita, onda bi bio korak unazad. Ovako, ni slučajno. Zvezda je daleko jači brend nego Mordovija, igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je sigurno veliki motiv za Tomasa“, zaključuje Milan Jovanović.

(FOTO: MN press)  


tagovi

TransferiTomas FibelSuperligaStandard LiježSrbijamordovijaMilan Jovanovićletnji prelazni rok 2016FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara