"Milan Jovanović"
"Milan Jovanović"

Lane Jovanović: Imamo posla sa narodom koji nije na istom civilizacijskom nivou

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.10.14. | 08:57

Bivši reprezentativac Srbije u intervjuu za Informer oštro osudio provokacije Albanaca, ali i dodao da ne očekuje pravdu u Nionu, jer “za Srbe nikada nije bilo pravde“

Milan JovanovićMeč je prekinut, UEFA je nagovestila da neće imati milosti ni prema Srbiji ni prema Albaniji, pa je ostalo samo da sa sačeka na presudu evropske kuće fudbala. Milan Lane Jovanović, penzionisani reprezentativac Srbije, ne očekuje lepe vesti iz Niona, iako u intervjuu za Informer kaže da bi sve osim registrovanje utakmice službenim rezultatom 3:0 za Orlove bilo velika sramota.
"Ne očekujem nikakvu pravdu iz Niona iz prostog razloga što za Srbe nikada nije bilo pravde. Nas su bombardovali, evo ovih dana se vodi polemika da li smo krivi i za Prvi svetski rat. Jedini smo krivci za dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije. Jednostavno nas svi mrze zato što smo drugačije mentaliteta, zato što smo rusofili i zato što smo okrenuti Rusiji", počinje  iskreni Jovanović i podseća da su svetu Srbi uvek predstavljeni kao "divljaci i varvari".

A ipak, kaže da u životu nije video bezobrazniji čin od onog koji su Albanci izveli u Humskoj. Srpskim fudbalerima čestita na dostojanstvenom ponašanju, a ponašanje gostiju na čelu sa bratom albanskog premijera, osumnjičenim da je dirigovao dronom, objašnjava nimalo probranim rečima.
"Očigledno je da smo imali posla sa narodom koji nije na istom civilizacijskom nivou kao mi", ističe Jovanović u intervjuu za Informer.

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

AlbanijaFSSMilan Jovanovićreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara