""
""

Lansirna rampa je spremna, Zampa ga je namirisao: Pastore, Kavani, Dibala… Kaleri!

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.15. | 14:02

Inter će morati da požuri ili da se okrene Andriji Živkoviću ako želi ponajboljeg igrača argentinskog fudbala

Sicilija je bila lansirna rampa za mnoge sjajne južnoameričke fudbalere koji su zablistali u Palermu i doneli veliki profit ovom klubu. Dovoljno je samo pristetiti se poslova sa Havijerom Pastorem, Edinsonom Kavanijem i Paulom Dibalom. Sledeći na listi za prodaju je Franko Vaskez koji je tiha patnja Milana, a Sicilijanci već spremaju zamenu - Džonatana Kalerija!

Izabrane vesti

Uz sav respekt prema onome što je Karlos Tevez uradio u pohodu Boke Juniors ka duploj kruni, ponajbolji i ključni igrač velikana sa Bombonjere u šampionskoj sezoni je bio sjajni ofanzivac Džonatan Kaleri. Argentinski napadač je blistao u prvenstvu, postigao 10 golova, upisao pregršt asistencija, a neki pogoci kao što je onaj rabonom su bili prava remek dela.

U ovom trenutku, Kaleri je verovatno najtraženiji fudbaler iz Argentine. Palermo ga je hteo još letos, ali tada Boka nije ni poboljšala na prodaju jer je sezona bila u jeku. Sada se situacija promenila. Klub sa Bombonjere verovatno vraća Pabla Osvalda što otvara put prodaji Kalerija. Čini se kao idealan momenat za transfer.

Zamparinijev njuh za talente i osećaj da napravi dobar posao obećavaju da bi Kaleri mogao da bude sledeća zvezda koja će u evropskom fudbalu biti lansirana sa stadiona Reno Barbera. Spreman je da ponudi 12.000.000 evra za sjajnog napadača što je za pet miliona više nego što je nudio letos. Boka je zadovoljna time…

Jedina prepreka može da bude interesovanje Intera za istog igrača. Međutim, Nerazuri zbog finansijskog fer-pleja nemaju novac da odmah ponude za Kalerija, a Boka ne želi ni da čuje za pozajmice i slične varijante. Pa čak ni na trampu za Palasija na šta je Inter takođe bio spreman. Interov jedini izlaz je da požuri sa prodajom nekih igrača.

U slučaju da odustanu od Kalerija, Nerazuri će se verovatno okrenuti Andriji Živkoviću koji je mlađa (Gaučos ima 22 godine) i jeftinija varijanta. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Serija APalermoMauricio ZampariniItalijaInterEvropaDžonatan Kaljeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara