"Lasana Dijara"
"Lasana Dijara"

Las Dijara i svetlo na kraju sudskog lavirinta - Lokomotivi i dalje dužan, ali je odrao Fifu i Belgijance

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.17. | 13:01

Valensija se odmah bacila u akciju, mada se šuška i o Mančester junajtedu

Lasana DijaraGodinama je lutao pogubljen u tami sudskih hodnika, kao Srbin koji se sa komšijama tuži oko metra zemlje, ali se čini da je Lasana Dijara konačno pronašao izlaz. Čuveni Francuz je, naime, na sudu dobio Fifu i Fudbalski savez Belgije zbog toga što su mu upropastile transfer u Šarlroa 2015. godine. Kad kažemo dobio mislimo - odrao! Dve pomenute organizacije će na osnovu odluke suda u gradu Šarlroa morati da Dijari isplate čak 6.000.000 evra!

O čemu se radi? Sećate se da je Lokomotiva na sličan način tužila i dobila Dijaru na iznos od 10.000.000 evra (!) zbog toga što je on jednostrano - i bez pravnog osnova - posle samo jedne sezone odbijanjem da dolazi na treninge suštinski raskinuo četvorogodišnji ugovor sa ruskim klubom. Fifa mu je tad presudila.

Izabrane vesti

Dijara je sad uzvratio. Civilni sud je procenio da mu je Fifa ugrozila ljudska prava kada je upozorila sve klubove zainteresovane za dogovor sa Dijarom da će, ako i potpišu ugovor, sa fudbalerom deliti i njegove obaveze prema Lokomotivi. 

Čim je to čuo, fudbalski klub Šarlroa je februara 2015. odustao od saradnje sa Dijarom

Šest meseci kasnije Dijara je potpisao za Olimpik iz Marselja, a sada bi mogao ponovo da promeni sredinu. I odgovaralo bi mu zbog sada značajno manjih, ali i dalje opterećujućih dugova. Šuška se o interesovanju Mančester junajteda, ali je navodno mnogo verovatnija opcija selidba u Valensiju. Pregovori su u poodmakloj fazi.

Inače, sud u Belgiji je istakao da je Fifa kriva za propali transfer Dijare u Šarlrou, ali da je i Fudbalski savez trebalo da preuzme odgovornost reaguje, a ne da samo umukne i "poput sluge" aminuje odluku iz Ciriha. Dijarini advokati momentalno su krenuli u kontraudar - kažu da je povlačenjem Šarlroe njihov klijent oštećen za tih 6.000.000. Fifa i Fudbalski savez Belgije najavili su žalbe.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaFIFAFrancuskaLasana DijaraLiga 1MarseljŠarlroaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara