""
""

Lazar Ćirković: Izdržali smo, sad je red za krunu

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.05.17. | 10:19

Štoper crno-belih u potpunosti opravdao poverenje struke posle izostanka Bojana Ostojića, evo njegovih utisaka posle Niša i uoči poslednjeg meča u prvenstvu

Partizan nije preživeo Niš. Partizan je pokorio i Niš. Bojazan dela navijača da će u pretposlednjem kolu Parni valjak da „trokira“ ispostavila se neutemeljenom. Kao što, videlo se na Čairu, nije bilo razloga da Grobari sumnjaju u Lazara Ćirkovića.

Uprkos činjenici da godinu i po dana nije odigrao zvaničnu utakmicu i da je silom prilika (suspenzija Bojana Ostojića) morao u vatru, 24-godišnji štoper se dobro uklopio u poslednju liniju i za 90 minuta potvrdio da crno-beli imaju najbolju odbranu Superlige.
Mislim da sam odigrao korektno, imajući u vidi period neigranja, ali da mogu i moram bolje - naravno. Meč se igrao u mom rodnom gradu, moram priznati da sam možda imao, za nijansu, malo veći motiv od saigrača da budem na nivou. Osećam potrebu i da zahvalim našim navijačima koji su došli u velikom broju i napravili sjajnu atmosferu. Lično, imao sam utisak u jednom trenutku kao da igramo na svom stadionu, a ne u gostima“, sumirao je utiske sa duela 36. prvenstvenog kola Lazar Ćirković u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Prethodni zvanični susret odigrao je dalekog 16. decembra 2015, protiv čačanskog Borca u Humskoj 1. Kasnije je bio u nemilosti Ivana Tomića, na početku ove sezone, zbog preglomaznog igračkog kadra, čak nije ni licenciran, a onda ga je zimus Marko Nikolić vratio „na mapu“, polako uvodio u ritam u Ligi B timova i evo, sad kad je za klub bilo najvažnije, pokazao je Ćirković da može ne samo zadovoljavajuzće da odigra, nego i da se nosi s pritiskom.
Bio sam pre duela u nezgodnoj poziciji, s obzirom da nisam neko vreme igrao takmičarske utakmice. Zato mi je bilo bitno da dobijem poverenje stručnog štaba kad se šansa ukazala i da u možda ključnoj utakmici sezone pokažem da na mene mogu da računaju. Nisam imao posebnu pripremu, jednostavno radio sam i ponašao se kao inače, znao sam nekoliko dana pre meča da počinjem i pripremao sam „glavu“ za to. Apsolutno nisam osećao nikakav strah, zato sto čvrsto verujem u sebe, znam koliko mogu“.

Partizan jeste primio gol na Čairu, ali tek pet minuta pre kraja, kad je i koncentracija poslednje linije popustila, pošto je meč već bio rešen.
„Posle malo nervoznijeg ulaska u utakmicu, što je plod pritiska, tenzije i važnosti duela, na poluvremenu smo napravili korekcije koje su nam donele dva brza gola i olakšala stvari. Kontrolisali smo dešavanja sve vreme, nismo dozvoli Radničkom da napravi izgledne šanse, što znači da smo odradili posao dobro“.

Sa ta tri boda, crno-beli su stigli u komotnu poziciju pred finalnu etapu. Za titulu, 27. u istoriji kluba, dovoljan im je i remi sa Mladosti iz Lučana (nedelja, 18.30), što bi bila nagrada za ekipu koja je preko glave preturila sijaset iskušenja.
Moramo da damo sve od sebe kako bismo preskočili i tu poslednju prepreku, koja nas vodi na mesto na kom želimo da budemo. I na kom smo pokazali da nam je mesto. Ova ekipa, na čelu sa šefom Markom Nikolićem je prolazila kroz težak period. Bilo je teško psihološki izdržati sve ovo, igrati znajući da faktički nemaš prava na kiks... Red je da krunišemo fantastičan niz od 35 utakmica bez poraza“, zaključio je Lazar Ćirković, na naš portal.

KOJIĆU, DAJ GOL NA MARAKANI, TAMO TE HOĆE

Ćirković je na Čairu bio direktno zadužen za čuvanje Nemanje Kojića, centarfora Radničkog, nekadašnjeg saigrača iz Rada i Partizana.
Nemanja i ja smo veliki prijatelji van terena, u stalnom smo kontaktu, odlično se poznajemo, a pored toga on je odličan igrač. Fizički jak, dobar u skoku, odlično se kreće, tako da je nezgodan za čuvanje. Poželeo bih mu gol na Marakani, u poslednjem kolu, znam da ga tamo „hoce“, smeška se Ćirković, aludirajući na dva Kojićeva gola Crvenoj zvezdi u dresu Rada.

Piše: Aleksandar Joksić

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

EvropaLazar ĆirkovićMarko NikolićFK PartizanSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara