Nemanja R. Miletić i Stefan Denković
Nemanja R. Miletić i Stefan Denković

Lazetić cementira mesto do kraja sezone, Miletić igra pod injekcijom

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.19. | 10:02

Partizan protiv Spartaka od 15 časova

Još jedna utakmica i – pauza. Preko potrebna, jer posle samo jednog gola u poslednja tri prvenstvena meča i dva uzastopna poraza Partizanovi fudbaleri verovatno jedva čekaju predah zbog akcija reprezentacije, ali će prethodno morati na teren, da pokušaju protiv Spartaka da se vrate na pobednički kolosek (15 časova, TV Arenasport 1, O2).

Biće to drugi meč, posle onog u četvrtfinalu kupa protiv Napretka, koji će s klupe voditi vršilac dužnosti šefa stručnog štaba, Žarko Lazetić. Značajan ne iz takmičarskog, jer crno-beli zaostaju 21 korak za Crvenom zvezdom i 14 za Radničkim, već iz psihološkog ugla da ekipa ne zaglibi u još dublji u „kanal“.  Dva uvodna prolećna kola nagovestila su neke bolje dane, delovalo je i u večitom derbiju da Parni valjak ima konture, ali mu se u poslednjih desetak dana igra raspala i zato je teško pretpostaviti šta može na susretu sa Subotičanima.

Izabrane vesti

Pre 0:1 iz duela sa Nišlijama, Partizan je vezao 28 prvenstvenih susreta bez poraza na svom stadionu (u tom nizu bilo je čak 11 nerešenih ishoda), ali može da se podiči podatkom je pre mata Nermiha Haskića na šest uzastopnih superligaških utakmica na svom stadionu sačuvao mrežu netaknutom i to bi trebalo da mu bude jedan od aduta. Na drugom kraju terena očekuje se konkretan doprinos Nikolića i Rikarda, koji nisu dali gol u minule dve runde, ali izdanje u Kruševcu, gde se Parni valjak ubedljivom vožnjom plasirao u polufinale Kupa Srbije daje za pravo Grobarima i čelnicima kluba da privremeni trener Žarko Lazetić može da postane i trajno rešenje. Što će se, sva je prilika, desiti pogotovo ukoliko prizemlji Plave golubove.
Spartak je u ulaznoj putanji, u Kupu je igrao sa rezervnim timom, verovatno je želeo da se odmori za susret s nama. Primetna je ruka trenera Predraga Rogana, neće biti nimalo lagana utakmica, jer se igra samo tri dana posle Napretka i velike tenzije, ali… Dobro smo analizirali goste i ako istrčimo sa sličnim stavom kao u sredu možemo do pobede”, predočio je Žarko Lazetić.

Partizanov strateg će, najverovatnije, u prvih 11 ponovo uvrstiti Nemanju R. Miletića, desni bek je dve utakmice propustio zbog bola u leđima, koji nije do kraja saniran i očekuje se da igra pod injekcijom. Ostatak tima ne bi trebalo da se menja, pogotovo ne u ofanzivnom delu, gde je odličnu partiju pružio povratnik Danilo Pantić, a uprkos nesporazumu u prvih pola sata meča pod Bagdalom trebalo bi opet da zaigra u ulozi drugog špica Neamanja Nikoilć.

Za razliku od crno-belih, koji posrću, Spartak se podigao u poslednja dva kola. Posle samo jednog pogotka u uvodne tri runde nastavka prvenstva najpre je tukao Vojvodinu u Novom Sadu, a onda preokretom savladao i surduliški Radnik, tako što je slavljenički gol dao u trećem minutu nadoknade.

Čak je poslednjih sezona umeo tim iz Subotice da namuči favorita. Lane je, u osnovnom delu prvenstva bilo 1:1 u Beogradu, jesenas 0:0 u Kuli uz nerealizovan jedanaesterac Bojana Čečarića, a između toga Parni valjak je dobio meč u plej-ofu, 2:0.
Partizan ima najbolju odbranu u ligi, samo tri primljena gola na njegovom stadionu to potvrđuju, međutim, sad će imati Spartak za protivnika, a mi u poslednjih nekoliko utakmica pružamo kvalitetne partije”, ističe Predrag Rogan, šef stručnog štaba subotičkog superligaša.

Projektovani sastavi

PARTIZAN – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV, 15.00

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Miloš Milovanović

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić, Zdjelar, Zakarić, Pantić – Nikolić, Rikardo. Trener: Žarko Lazetić.

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Ostojić – Tekijaški, Kerkez, Otašević, Milošević – Glavčić, Maričić – Tufegdžić, Đenić, Denković – Obradović. Trener: Predrag Rogan.

SUPERLIGA - 27. kolo

Petak
OFK Bačka - Dinamo Vranje 5:1 (4:0)
/Bjeloš 31, Makarić 35, 45, Pavišić 43. autogol, Pantić 60 - Mitrović 90. penal/

Subota
15.00: (9,50) Zemun (5,20) Radnički Niš (1,28)
15.00: (1,22) Partizan (6,25) Spartak Subotica (10,0)
16.00: (1,70) Radnik (3,45) Napredak (4,90)
18.00: (2,65) Mačva (2,85) Proleter Novi Sad (2,85)

Nedelja
16.00: (3,10) Vojvodina (3,00) Čukarički (2,35)
17.00: (15,0) Rad (7,00) Crvena zvezda (1,15)
18.00: (1,80) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (4,40)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport


tagovi

Žarko LazetićFK PartizanNemanja R. Miletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara