"Darko Lazić"
"Darko Lazić"

Lazić: Sale, izvini

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.11.13. | 14:50

"Ipak je on mnogo stariji i treba to poštovati", kaže štoper Crvene zvezde posle pobede u 145. večitom derbiju

Darko LazićMladim srpskim igračima često se zamera na nedostatku vaspitanja ponetog iz kuće, ali se Darku Laziću nema šta prigovoriti. Kraći intervju za MOZZART Sport povodom pobede u 145. večitom derbiju je na inicijativu 19-godišnjeg štopera završen izvinjenjem kapitenu večitog rivala Saši Iliću za oštar start u poslednjim sekundama meča.
"Napišite da se ovim putem i javno izvinjavam Saši Iliću. Zvao sam ga i juče da mu se lično izvinim. Ipak je on mnogo stariji od mene i treba to poštovati", rekao je Lazić, a na pitanje da li mu je veteran Partizana i oprostio odgovorio: "Jeste, zna i on da je to bilo u žaru borbe".

Za Lazića je, ipak, najbitnije da debi u večitom derbiju neće pamtiti po crvenom kartonu u samom finišu, već po pobedi koja je crveno-bele vratila u šampionsku trku.
"Utisak je neverovatan. Fenomenalno je sve bilo. Kako i ne bi kada sam 13 godina čekao na ovaj trenutak", priseća se atmosfere mladi centralni bek Zvezde.

Izabrane vesti

Kome broj 13 nije bio baksuzan.
"Ma kakvi baksuzan. To mi je omiljeni broj. Meni nekako srećan. Sve mi se nešto lepo dešava na 13", smeje se Lazić.

Ima i povoda za dobro raspoloženje, jer je sa saigračima uspeo da sačuva mrežu netaknutom, iako je defanziva bila najveća briga stručnog štaba iz Ljutice Bogdana. Protiv Partizana maltene bezgrešna, pa crno-beli nisu stvorili niti jednu šansu iz kategorije "100 odsto",
"Valjda je i do motiva. Nismo pravili kardinalne greške na početku, a takvih je do sada bilo mnogo. Ali nije to samo zasluga nas u poslednjoj liniji. Cela ekipa je zaslužna. Momci ispred nas su odigrali fenomenalno. Mi pozadi nismo mnogo pametovali, nismo želeli da ulazimo u nepotrebne driblinge. Cilj je bio da se odbranimo, jer smo rano poveli. Bilo je malo treme, posebno na početku drugog poluvremena, ali tu su bili iskusniji igrači da nas smire".

Evidentno je da su svi uradili dobar posao. Samo... Često je ove sezone Zvezda umela da sve dobro prospe baš kada se mislilo da je ušla u ritam?
"To više ne sme da nam se ponavlja. Već smo mnogo puta kiksnuli", decidan je Lazić.

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

145. večiti derbiFK Crvena zvezdaDarko LazićSaša IlićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara