""
""

Lažni dolari za prodanu dušu, čarke, tuča… Ali i robija od derbija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.16. | 19:07

Samuel Eto zakuvao trku

Veliki istanbulski derbi između Fenerbahčea i Bešiktaša kao glavnih kandidata za titulu nije ispunio očekivanja. Rivalstvo ova dva kluba je zbog političke situacije (tvrdo krilo Bešiktašovih navijača su jedina opozicija Erdoganu koji protežira Fener) u poslednjih nekoliko godina postalo čak i vatrenije nego ono kuju imaju sa Galatasarajem.

Izabrane vesti

Zato je današnji derbi dočekan sa velikom tenzijom i i očekivanjima, ali je potpuno razočarao jer nisu viđeni, ni dobar fudbal, ni golovi - 0:0.

Remi svakako više odgovara šampionu Bešiktašu. Prvo, jer je igrao u gostima pred rasprodatim Šukru Saračoglu stadionom krcatim domaćim navijačima. Drugo, zato što su zdaržali četiri boda prednosti nad Fenerom koji se baš bio zahuktao i imao je pet uzastpnih pobeda u prvenstvu. Ipak, ovaj ishod najiše odgovara člider Basakešhiru koji je danas kisknuo protiv Antalije (2:2) posle dva gola Samuela Etoa za goste. Sa remijem u večerašnjem derbiju, Basakšehir je zadržao prvo mesto i bod prednosti nad Bešiktašom.

Atmosfera na derbiju je prošla u znaku jednog čooveka - Gokana Gonula. Čoveka koji je devet godina nosio dres Fenerbahče, a letos je prešao granicu koja se ne prelazi i potpisao za Bešiktaš. Domaći navijali su jedva čekali povratak Gonula na Šukru Saračoglu da ga izvređaju. Ispred stadiona su se prodavali lažni dolari sa Gonulovim likom, na stadionu su ga dočekali slični transaparenti, a navijali su ga zasuli lažnim novčanicama kada je izvodio aut. Celu utakmicu su ga vređali i nazivali izdajnikom…

 

 

Ali na terenu nije bilo mnogo zanimljivo. Osim sitnih čarki između igrača u prvom poluvremenu i tuče koja se prenela u tunel. Međutim, što se fudbala tiče, ova utakmica će odmah biti zaboravljena. Nijedan šut u okvir gola! Ni na jednoj strani! tek poneka poluprilika za Fener. Robija za gledanje…

SUPER LIG - 13. kolo

Subota:
Basakšehir - Antalija 2:2 (1:1)
/Takdemir 19, Mosoro 47 - Eto 13, 56 penal/

Fenerbahče - Bešiktaš 0:0

Nedelja:
11.30: Alanja - Konja
14.00: Gaciantep - Akisar
14.00: Osmanli - Karabuk
17.00: Kasımpaša - Galatasaraj
17.00: Adana - Genčlerbirligi

Ponedeljak:
18.00: Kajzeri - Trabzon
18.00: Bursa - Rize


tagovi

BesiktasEvropaFenerbahčeGokan GonulSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara