Le Talek upoznavao Francuze sa Marakanom: Sreća za PSŽ, pa postoji atletska staza

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.12.18. | 12:53

„Zvezda nema navijače, oni imaju fanatike“, poručuje bivši štoper crveno-belih

Imaće veliki motiv igrači Crvene zvezde u duelu sa PSŽ-om. Čak i ako ne prođe u Ligu Evrope, crveno-beli bi kompletirali godinu pozitivnim rezultatom. Odbranili bi Marakanu koja je poslednji put pokorena u oktobru prošle godine protiv Arsenala.

Upravo će atmosfera na najvećem srpskom stadionu biti najjači adut ekipe Vladana Milojevića. Crveno-beli su nošeni pesmom 55.000 navijača odoleli Napoliju, potom su servirali senzaciju u sudaru sa Liverpulom.

Izabrane vesti

O vatri Marakane potanko je za francuske medije pričao bivši univerzalac crveno-belih Damijan Le Talek.
„Stadion Crvene zvezde je izuzetan. Reč je o starom zdanju koje unutra ne izgleda staro“, rekao je na početku Damijan Le Talek.

On tvrdi da igrači PSŽ-a nisu osetili nešto slično, mada i u Francuskoj ima vrućih gostovanja poput Marselja.
Sve to izgleda neverovatno. Ima na stadionu dovoljno sedećih mesta, ali niko ne želi da sedi. Svi pevaju i skaču. To je jedinstveno iskustvo. Možda nešto slično postoji samo u Turskoj. Navijači pale vatromete, baklje, dimne bombe. Toga, međutim, neće biti na evropskim mečevima. Parižani će biti iznenađeni prizorom“.

Večita tema evropskih medija je i tunel Marakane koji je renoviran.
„Živeo sam i igrao u Dortmundu. Ali atmosfera na Marakani je neuporediva. Stadion je malo renoviran, tunel koji ide ispod stadiona je okrečen. Kada sam došao na zidu je bilo mnogo grafita. Suparničkim timovima uopšte nije prijatno u takvom okruženju. U tunelu redovno stoje i policajci. Biće zabavno igračima PSŽ-a“.

On je istakao i povoljnu okolnost za PSŽ.
„Navijači su blizu terena. Sreća, pa postoji atletska staza. Inače, bilo bi baš vrelo. Zvezda nema navijače, već fanatike. Prave neprijateljsku atmosferu, daleko je to iznad nivoa Parka Prinčeva. Baš će biti komplikovano gostovanje za PSŽ“, dodao je Le Talek.


tagovi

Damijan Le Talek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara