"Haselbajnk"
"Haselbajnk"

Legende se vraćaju na scenu: Vijera i Haselbajnk u igri za klupu Njukasla!

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.05.15. | 12:49

Svrake bi od sledeće sezone mogle da dobiju zvučno trenersko ime

HaselbajnkNjukasl junajted je uspeo da se spase ispadanja u poslednjem kolu Premijer lige, a planovi za narednu sezonu su u punom jeku. Prema pisanju britanskih medija, novi menadžer kluba sa Sent Džejms Parka mogao bi da bude jedna od dve bivše igračke zvezde engleskog šampionata.

Kako navodi Dejlimejl, u trci za klupu Njukasla su Patrik Vijera i Džimi Flojd Haselbajnk. Bivši kapiten Arsenala je trenutno trener mladog tima Mančester Sitija i teško da će u skorije vreme postati menadžer seniorske ekipe. Kako je sve izvesnije da će Manuel Pelegrini ostati treneri Građana, Vijera će želeti da postane trener nekog vrhunskog kluba. Prema britanskim medijima, to bi mogao da bude upravo Njukasl, čiji privremeni menadžer Džon Karver očigledno neće dobiti produžetak saradnje.

Izabrane vesti

Vijera bi na mestu trenera Svraka tražio veliku količinu novca za trošenje, što nije bila klupska praksa od kako je vlasnik Majk Ešli. Najveći transfer Njukasl je obavio 2005. godine, dosta pre Ešlijevog dolaska, kada je iz Real Madrida došao Majkl Oven za 16.000.000 funti. Vijera bi svakako želeo da tim pod njegovim vođstvom postane kompetitivniji, umesto da se kao ove sezone bori za opstanak. U prilog Francuzu ide i njegova sjajna reputacija sa snažnim autoritetom.

Drugo ime koje se pominje kao mogući naslednik Karvera je bivši napadač Čelsija i Lidsa Džimi Flojd Haselbajnk. Holanđanin se kao eventualno rešenje nametnuo odličnim radom u nižim ligama Engleske vodeći Barton Albion. Haselbajnk je ovaj tim uspeo da povede ka promociji u Ligu 1, pa bi 43-godišnji menadžer mogao da bude idealno rešenje za vraćanje vere u tim kod navijača koji su ogorčeni lošim rezultatima poslednjih godina.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaPatrik Vijeraletnji prelazni rok 2015EvropaEngleskadžimi flojd haselbajnk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara