"Mario Baloteli"
"Mario Baloteli"

Lekcija Filipsovcima: Ne provociraj Balotelija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.08.13. | 22:31

Real Sosijedad se poigravao sa Lionom, Plzenj rutinski u Mariboru, Seltik se u 90. minutu spasio posle 0:2 u Kazahstanu

Mario BaloteliDobrano je PSV zabrinuo navijače sjajnom partijom u prvom okršaju sa velikim favoritima iz Milana, ali je u revanšu iskustvo presudilo, pa će sedmostruki evropski prvaka i ove  sezone igrati sa elitom – 2:0 (1:0) za plasman Rosonera u grupnu fazu Lige šampiona.

Kada govorimo o iskustvu pre svega mislimo na Kristijana Abijatija, koji je paradama spasavao saigrače kad god su bili u nokdaunu. A kada su njegove odbrane ulile sigurnost ofanzivnim igračima PSV jednostavno nije imao šanse. Umnogome i zato što je rani udarac Kevin-Prinsa Boatenga već u devetom minutu načeo goste iz Ajndhovena, koji su zbog toga sve vreme igrali pod pritiskom.

Izabrane vesti

Koji je na kraju spao u 55. minutu kada je Džetro Vilijams napravio kardinalnu grešku, narodski rečeno, "čačkanjem mečke". Posle jednog oštrog duela sa Mariom Balotelijem ušao je u fizički konflikt, Italijan mu je, sasvim logično, pokazao zube, a nepun minut kasnije ga i naučio da se ne kači sa jačim.

Korner sa desne strane Filip Mekses je glavom sproveo u srce kaznenog prostora, a Baloteli se najbolje snašao i osigurao mesto Milana u Ligi šampiona. Kasnije je još jednom potvrdio koliko mu je nepredvidiv temperament dobivši potpuno bespotreban žuti karton, treći na tri takmičarske utakmice u ovoj sezoni, ali… Koga briga kada je na 16 utakmica u dresu Rosonera od dolaska iz Mančester Sitija postigao fantastičnih 13 golova. Ovaj put nije bio igrač meča, ali je postigao verovatno odlučujući gol.


U 77. minutu Boateng je sipao šlag na tortu. A tek da podsetimo – poslednja dva puta kada je Milan igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, protiv Libereca i Crvene zvezde, peo se i na evropski tron.Slavlje fudbalera Sosijedada

Klasu, verovatno čak i veću od Milanove, potvrdio je i Real Sosijedad, koji se posle iznenađujućih 0:2 u Lionu na Anoeti, osim u prvih 10-ak minuta, prosto proigravao sa Olimpikom, pa Francuzi mogu da budu i zadovoljni što su pretrpeli poraz od "samo" 2:0 (0:0).

Oba gola postigao je Karlos Vela, kojeg je ceo stadion ispratio ovacijama (logično s obziom da je drugi njegov pogodak bio pravo fudbalsko remek delo), ali je pobeda mogla da bude i mnogo ubedljivija s obzirom da su svoje šanse imali i Antoan Grizman, Haris Seferović

Gosti u pojedinim trenucima nisu znali gde se nalaze, dok je igra Reala na momente podsećala na čuvenu Barseloninu tiki-taka igru iz najboljih dana. Jasno je već sada – Sosijedad je zaslužio da u svom gradu gleda Ligu šampiona i sumnjamo da će se Real ikome tek tako skloniti sa puta.

 

Rezultatski je najmanje uzbuđenja bilo na Ljudskom vrtu u Mariboru, pošto je Viktorija Plzenj već u trećem minutu pogodio za vođstvo od 0:1 (0:1) i ugasio evropske nade Slovenaca. Učinio je to Stanislav Tecl, će Maribor morati da se zadovolji učešćem u Ligi Evropa.

 

Jorgos Samaras postiže gol

Najviše drame bilo je u Glazgovu u kojem je Seltik jurio 0:2 iz prvog meča sa Šahtjorom iz Karagandija. I uspeo je, iako su se gosti iz Kazahstana držali sve do samog finiša prvog poluvremena. Na kraju, međutim, 3:0 (1:0).

Kris Komons je bombom u 45. minutu raširio krila Keltima, Jorgos Samaras već u 48. potpuno vratio Škote u život, a kada se činilo da će meč otići u produžetke pogodio je, posle slaloma i savršene povratne lopte Entonija Stouksa, i Džejms Forest za erupciju oduševljenja na Seltik parku.

PLEJ-OF za Ligu šampiona (revanš mečevi):

Zenit – Pasoš Fereira 4:2 (1:0); prvi meč 4:1
/Dani 30, 48, Buharov 66, Aršavin 78pen – Manuel Žoze 67, Karlao 83/

Seltik – Šahtjor Karagandi 3:0 (0:1); prvi meč 0:2
/Komons 45, Samaras 48, Forest 90/

Maribor – Viktorija Plzenj 0:1 (0:1); prvi meč 1:3
/Tecl 3/

Real Sosijedad – Olimpik Lion 2:0 (0:0); prvi meč 2:0
/Vela 67,90+1/

Milan – PSV 3:0 (1:0); prvi meč 1:1
/Boateng 9, 77, Baloteli 55/

Utorak:

Austrija – Dinamo Zagreb 2:3 (1:2); prvi meč 2:0
/Mader 5, Kinast 82 – Brozović 33, Fernandes 43, Bećiraj 70/

Legija – Steaua 2:2 (1:2); prvi meč 1:1
/Radović 27, Žeženičak 90+4 – Stančiju 7, Pivovakari 9/

Arsenal – Fenerbahče 2:0 (1:0); prvi meč 3:0
/Ramzi 25, 72/

Bazel – Ludogorec 2:0 (1:0); prvi meč 4:2
/F. Fraj 11, F. Degen 79/

PAOK – Šalke 2:3 (0:1); prvi meč 1:1
/Atanasijadis 53, Kacuranis 79 – Salai 43, 90, Draklser 67/

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaFrancuskaHolandijaItalijaJorgos SamarasKarlos VelaKevin-Princ BoatengKris KomonsLiga šampionaMariborMario BaloteliMilanOlimpik LionPlzenPSV AjndhovenReal SosijedadŠahtjor KaragandiSeltikŠpanijaViktorija Plzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara