"Joveljić u zagrljaju saigrača"
"Joveljić u zagrljaju saigrača"

Lekcija Ircima u Poljskoj: Veliki korak Orlića ka Evropskom prvenstvu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.16. | 17:00

Golovima Stefana Ilića i Dejana Joveljića izabranici Ilije Stolice slavili u prvom meču Elitne runde kvalifikacija za EP u Azerbejdžan - 0:2

Joveljić u zagrljaju saigrača

Izuzetno važan trijumf kadetske reprezentacije Srbije na startu poslednje runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu. Izabranici Ilije Stolice savladali su Republiku Irsku u poljskom Pruškovu i istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman na završnu evropsku smotru, koja je na programu od 5. do 21. maja ove godine - 0:2 (0:1).

Izabrane vesti

Orlići su tokom čitavog toka meča bili vrlo opasni po gol rivala preko udarnog napadačkog trija Ilić - Jovanović - Joveljić, pa se ispostavilo da Irci za njih nisu uspeli da pronađu adekvatno odbranbeno rešenje.

Čvrste Irce načeo je neumorni Stefan Ilić. Ofanzivac OFK Beograda odlično se snašao nakon asistencije napadača Partizana Đorđa Jovanovića i poslao loptu iza leđa Marka Traversa u 24. minutu. Pre tog pogotka vodila se žestoka borba dve selekcije na sredini terena, a tako je bilo nakon vodećeg gola Srbije.

Kvalitet izabranika Ilije Stolice ponovo je izašao na videlo u 61. minutu, kada je mladi golgeter Crvene zvezde Dejan Joveljić i definitivno srušio svaku nadu sastava Toma Mohana. Raspoloženi Stefan Ilić tada je nesebično proigrao svog saigrača iz nacionalnog tima, pa je Joveljić stavio tačku na izuzetno važan trijumf srpske selekcije.

Od 18 časova u Varšavi igraju Poljska i Crna Gora, a na istom mestu 30. marta snage će odmeriti domaćin i Srbija. Poslednji meč na turniru Orlići igraju 2. aprila protiv Crne Gore.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće osam prvoplasiranih timova u grupama i sedam najboljih drugoplasiranih selekcija.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Stefan IlićSrbijareprezentativni fudbalĐorđe JovanovićDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara