"Ba i Tore"
"Ba i Tore"

Lepota fudbala: Demba Ba ga dao petom, Gokan Tore opet pravio ludorije! U Konji su i glave pucale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.12.14. | 20:03

Iako je igrao na neutralnom teren, Bešiktaš ubedljiv protiv Trabzona (3:0)

Ba i ToreTrebalo je da bude nešto nalik derbiju - ispostavilo se da je reč o demonstraciji sile! Bešiktaš je na sastavne delove razmontirao Trabzon i četvrtom vezanom pobedom ostao lider turske Superlige - 3:0.

Ako je suditi na osnovu poslednjih rezultata, izgleda da četa Slavena Bilića stvarno ima kvalitet da se umeša u trku za šampionski naslov, pošto joj u leđa gledaju ostala dva istanbulska velikana, Galatasaraj (bod zaostatka) i Fenerbahče (dva minusa), dok je ostatak lige doslovce nemoćan. Videlo se to najbolje na susretu u kome je Bešiktaš već posle 20 minuta utabao put ka trijumfu. I to na kakav način. Najpre fantastičnim pogotkom Velija Kavlaka, posle katastrofalnog ispucavanja golmana Ošturka, da bi inspirativno veče Crnih orlova produžio Demba Ba, smestivši loptu u mrežu - petom! Već 16. gol nekadašnjeg napadača Čelsija otkako je letos stigao u Tursku.

Izabrane vesti

Dvojica strelaca ostala su, međutim, u senciju još jedne sjajne partije Gokana Torea. Desnokrilni veziosta Bešiktaša do ludila je dovodio odbranu Trabzona, kojoj se još vrti u glavi od njegovih poteza. Uživajte...

Inače, Bešiktaš je u ovom meču bio domaćin u Konji, pošto je njegov stadion u procesu renoviranja, a Ataturk im nije bio na raspolaganju za ovaj vikend, no to im očito nije smetalo da produže pobedonosni niz. A derbi ne bi bio derbi kad ne bi bilo tenzija, pa je tako sredinom drugog poluvrmena viđen stravičan sudar glavama Mustafe Pektemeka i Esaida Belkalema, posle kojeg je napadač Bešiktaša morao napolje, a defanzivac gostiju prošao „samo“ sa čalmom na gavi.

Bivši vezista Rada Goran Čaušić odigrao je 90 minuta za Eskiđehir, ali nije uspeo da spreči poraz od zahuktalog Basakšehira, u meču na kome je strelac odlučujućeg gola bio nekadašnji reprezentativac Turske Semih Šenturk.

SUPER LIG - 12. KOLO:

Subota:

Konjaspor – Mersin 2:0 (0:0)
/Aj 66, Kabze 70/

Genčlerbirligi – Gazijantep 2:0 (0:0)
/Arokjo 68ag, Kaveči 70/

Balisekirspor – Fenerbahče 0:1 (0:1)
/Meireleš 40/

Galatasaraj - Akhisar 2:1 (1:0)
/Jilmaz 14, 75 - Gekas 86/

Nedelja:

Bursa – Kasimpaša 5:1 (3:0)
/Fernandao 3, 31, Žosue 15. penal, Tufan 73, Sen 82 - Babel 87/

Rizespor – Karabukspor 0:3 (0:2)
/Ajik 16, Akpala 36, 85/

Eskišehir – Basakšehir 0:1 (0:0)
/Šenturk 63/

Bešiktaš - Trabzon 3:0 (2:0)
/Kavlak 5, Ba 21, Tosun 84/

Ponedeljak:

19.00 Sivaspor – Erčijespor

(FOTO: Action images)

 


tagovi

BesiktasDemba BaEvropaGokan ToreSuper ligTrabzonTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara