"Spartakovi igrači čestitaju Mudrinskom jedan od pogodaka u Novom Pazaru"
"Spartakovi igrači čestitaju Mudrinskom jedan od pogodaka u Novom Pazaru"

Lepota fudbala u Superligi! Od 0:2 do 4:2 i 3:3! Rolerkoster u Novom Pazaru i Nišu, Borac uzvratio

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.12.16. | 15:12

Het-trik Ognjena Mudrinskog posle četiri godine, prva pobeda Bačke posle osam gola, Milorad Kosanović udahnuo život Radniku

Spartakovi igrači čestitaju Mudrinskom jedan od pogodaka u Novom PazaruNe igra se tako loš fudbal u Superligi kao što mnogi misle. Pre će biti da nam osim infrastrukturnih uslova nedostaju i gledaoci. Oni koji su danas bili u Novom Pazaru i Nišu imali su šta da vide. I da se hvale kako su prisustvovali spektakularnim preokretima, u kojima su Spartak Ždrepčeva krv i Radnički nadoknadili po dva gola zaostatka, ali su na kraju razloga za zadovoljstvo imali samo Subotičani, jer je Borac u završnici šokirao publiku na Čairu.

Vest dana je trijumf Subotičana u gradu na Jošanici. Pred polupraznim tribinama Gradskog stadiona jedan detalj se isposatvio ključnim. Odluka šefa struke gostiju Andreja Černišova da tek posle pola sata, u trenucima kad je njegov tim imao dva gola minusa, na teren pošalje kapitena Vladimira Torbicu pokrenula je ekipu sa severa države ključno uticala na ishod utakmice - 4:2.

Izabrane vesti

Rušević je postigao dva gola za PazarceTorbica je na prepoznatljiv način razmrdao ekipu, počeo da deli lopte kao rukom, najviše zahvaljujući njemu istakao se Ognjen Mudrinski, koji je posle Radnika u minulom kolu, proradio i u ovom, postigavši het-trik. Nekadašnji špic Crvene zvezde najpre je pogodio u smiraj prvog dela, na taj način psihički podigao ekipu, početkom nastavka poravnao na 2:2, a posle poentiranja Đorđa Ivanovića na kraju pečatirao trijumf gostiju. Taman za revanš Pazarcima - u čijoj ekipi je zablistao 20-godišnji biser Anes Rušević sa dva gola - za to što su letos slavili u Subotici 5:2.

Aranđel Stojković i Enver AlivodićBio je to prvi het-trik Ognjena Mudrinskog posle četiri godine i tri meseca, koliko je prošlo otkako je na debiju za Crvenu zvezdu režirao preokret protiv niškog Radničkog.

Slavlje Borčevih fudbalera na ČairuA taj Radnički danas umalo da izvede preokret sličan Spartakovom. Preciznije, uspeo je na Čairu da stigne i prestigne 0:2, koliko je imao Borac posle 36 minuta. Najpre je na za ovdašnje prilike vrlo redak način, za manje od minuta, iz dve brze akcije golovima Miloša Petrovića i Lazara Arsića poravano rezultat i činilo se da će imati dovoljno snage da slomi otpor Čačana.

Detalj sa meča Radnički - Borac

Još kad je agilni Marko Mrkić osmim pogotkom u sezoni razveselio domaće navijače izgledalo je da je tim Milana Rastavca na dobrom putu da prekine seriju od četiri meča bez trijumfa. Nije dao Stefan Mihajliović, špic Borca je drugim pogotkom na ovom meču zaustavio užasan niz Zebri od šest uzastopnih poraza i doneo Mladenu Dodiću prvi bod (3:3) otkako je ovaj zamenio Ljubišu Dmitrovića.

Na prvenac u ulozi šefa struke će morati da pričeka, ali zato Milorad Kosanović ima čemu da se raduje. Novi trener Radnika je posle identičih remija sa Čukaričkim i Spartakom udahnuo život Surduličanima i omogućio im da se raduju prvoj pobedi posle šest kola. Na jugu Srbije pao je Rad (1:0), u meču koji je odlučio pogodak Stefana Nikolića iz jedanaesterca. Trijumf domaćina dobija na vrednosti ako se zna da je 55 minuta igrao sa igračem manje, zbog isključenja Adamovića, da bi u nadoknadi vremena crveni zaradio i jedan fudbaler Rada.

Veseljko Trivunović, jedan od strelaca za BačkuOvom pobedom Radnik se udaljio iz opasne zone, iz koje beže i fudbaleri Bačke. Novajlija u eliti je pokazao da mu i te kako odgovara da igra na stadionu „Slavko Maletin Vava“, gde je danas oružje položio Čukarički - 3:1.

Bila je to četvrta pobeda Bačkopalančana u ovom prvenstvu. Svaka, izuzev početne nad Borcem, kad su silom prilika igrali na novosadskom „Karađorđu“ ostavrena je u svojstvu domaćina.

SUPERLIGA SRBIJE, 19. KOLO

Nedelja:

Voždovac - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Anđelković 55/

Bačka - Čukarički 3:1 (1:0)
/Bajić 4 pen, Trivunović 62, Švonja 75 - Ožegović 61/

Novi Pazar - Spartak Ždrepčeva krv 2:4 (2:1)
/Rušević 16, 36 - Mudrinski 40, 50, 81 Ivanović 54/

Radnički Niš - Borac 3:3 (2:2)
/Petrović 38, Arsić 39, Mrkić 60 - Delić 21, Mihajlović 36, 73/

Radnik - Rad 1:0 (1:0)
/Nikolić 35/

17.00 Vojvodina - Napredak

18.00 Partizan - Javor Matis

Ponedeljak:

17.00 Mladost Lučani - Metalac

TABELA:

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vladimir TorbicaSuperligaStefan MihajlovićSrbijaRadnikRadnički NišOgnjen MudrinskiNovi PazarBorac ČačakAnes Rušević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara