""
""

Lepota igre i brutalnost jednog napadača: Dajte ovom Laciju da igra Ligu šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.01.18. | 16:58

Ukoliko bi se u ovom trenutku gledalo kakav fudbal igraju Roma i Inter, ovaj Simoneov tim apsolutno zaslužuje da na kraju sezone bude među četiri tima u Seriji A

Kada fubalsku lepotu i izrazitu efikasnost spojite u jedno - onda dobijete tim koji je prava milina gledati. Taj tim se zove Lacio! Rimljani su nastavili da oduševljavaju lakoćom kojom stižu do pobeda, a brutalni Ćiro Imobile načinom na koji rešeta svoje mreže. Ovoga puta pred najboljim italijanskim napadačem morao je da se pokloni slabašni SPAL, koji je nas vom terenu pet puta vadio loptu iz svoje mreže, a čak četiri gola postigao je najbolji strelac Serije A – 2:5 (2:4).

Izabrane vesti

Ali Imobile u ovom sjajnom i razigranom timu predstavlja samo sliku koja izlazi u svet. Njegovi golovi su samo odraz onoga što prethodno naprave njegovi saigrači. Vezni red sa Milinković Savićem, Parolom i mađioničarem Luisom Albertom dele fantastično. Sva trojica su zabeležili po jednu majstorsku asistenciju, a Španac je u uvodnim trenucima svima još jednom pokazao kakav je dribler. Majstorski je prevario trojicu domaćih igrača i u najboljem mogućem trenutku pronašao ključ za protivničku mrežu, pa je njegovim saigračima bilo daleko lakše da igraju u nastavku utakmice.

Svoju šansu na pravi način je iskoristio i Dušan Basta, koji je Imobileu u drugom poluvremenu namestio četvrti pogodak. Asistencija Milinković Savića takođe je bila jedna od većih majstorija na ovoj utakmici. Srpski reprezentativac je nakon sjajnog dodavanja spoljnim delom stopala prvo izdržao na leđima protivničkog igrača, a onda na pravom mestu pronašao svog napadača.

Sjajni sastav Simonea Inzagija je sa ova tri boda izbio na četvrto mesto italijanskog prvenstva i stvorio ozbiljan pritisak Romi pred večerašnji meč sa više nego neugodnom Atalantom. Rimljanima je ovo bio šesti uzastopni meč bez poraza u svim takmičenjima i potvrda da se nakon kratke krize rezultata ponovo nalaze u pravoj formi, koja bi, ukoliko bude potrajala na kraju mogla da ostvari pravi fudbalski san navijačima ovog kluba, a to je plasman u Ligu šampiona.

Ukoliko bi se u ovom trenutku gledalo kakav fudbal igraju Roma i Inter, ovaj Simoneov tim apsolutno zaslužuje da na kraju sezone bude među četiri tima u Seriji A. Ipak, tek slede pravi izazovi za Nebeskoplave, koji će već od kraja januara ući u seriju teških mečeva, gde će na videlo izaći objektivan kvalitet ovog tima. Ipak, deluje da je ovaj sastav spreman da se ozbiljno uhvati u koštac sa teškim izazovima.

ITALIJA 1 - 20. KOLO:

Petak

Kjevo - Udineze 1:1 (1:1)
/Radovanović 9 - Tomović 41ag/

Fjorentina - Inter 1:1 (0:0)
/Simeone 90 - Ikardi 55/

Subota

Torino - Bolonja 3:0 (1:0)
/De Silvestri 39, Nijang 53, Falke 85/ 

Milan - Krotone 1:0 (0:0)
/Bonući 54/

Benevento - Sampdorija 3:2 (0:1)
/Koda 69, 84, Brinjola 90+1 - Kaprari 45+1, Kovacki 90+4/

Đenova - Sasuolo 1:0 (0:0)
/Galabinov 80/

Napoli - Verona 2:0 (0:0)
/Kulibali 66, Kaljehon 78/

SPAL - Lacio 2:5 (2:4) 
/Antenući 8 penal, 30 - Luis Alberto 5, Imobile 19, 26, 41, 51/

18.00:  (1,75) Roma  (3,60)  Atalanta (4,90) 
20.45:  (11,00) Kaljari  (5,20)  Juventus  (1,30) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

(FOTO: Action images)


tagovi

Ćiro ImobileDušan BastaEvropaLuis AlbertoSergej Milinković SavićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara