"Andrej Aršavin"
"Andrej Aršavin"

Letnja transfer pijaca se uskoro otvara, a ko su igrači koji će otići za džabe?

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.05.13. | 16:56

Čak 244 igrača iz četiri najbolje liga ovog leta ostaće bez ugovora

Andrej AršavinDo pre nekoliko sezona su žarili i palili Evropom, bili ključni igrači timova a sada na zadnja vrata, bez i malo buke i obeštećenja napuštaju svoje klubove. Ove godine su uglavnom sedeli na klupi i za to bili plaćeni ogromnim količinama novca. Najbolji primeri su Andrej Aršavin i Floran Maluda. Rus je ove godine na terenu proveo 80 minuta i zaradio 3,6 miliona evra, dok je Francuz bez i jednog minuta u igri zaradio 4,9 miliona evropskih novčanica.

Karlton KolNjihovi klubovi su jedva dočekali kraj sezone kako bi ih skinuli sa platnog spiska. Zenit je zainteresovan za dovođenje omalenog igrača Tobdžija dok će njegov kolega iz Čelsija najverovatnije u Brazil. Iako je često igrao za Mančester Siti ove sezone Kolo Ture nije produžio ugovor sa Građanima i njegova najverovatnija buduća destinacija će biti Enfild. Liverpul bi mogao da bude treći klub iz Premijer lige čije će boje braniti stariji od braće Ture. Dok sledeći klub njegovog bivšeg saigrača Vilijama Galasa još nije poznat, sigurno je samo da mu Pevci neće ponuditi novi ugovor. Karlton Kol posle sedam godina napušta Vest Hem i već se oprostio od navijača Čekićara. 

Izabrane vesti

U Španiji najveći egzodus igrača čeka klub kojeg sustiže peh za pehom ove sezone. U pitanju je naravno Malaga. Čak četiri njihovih igrača ima mogućnost da napusti Andaluziju bez ikakvog obeštećenja: Havijer Saviola, Martin Demikelis, Hoakin i Pedro Morales. To bi značilo da će uz odlazak mozga ekipe, Manuela Pelegrinija, ekipa sa Rosalede ostati i bez kičme. Rajo Valjekano će napustiti crnogorski napadač Andrija Delibašić, ali to, na veliku žalost navijača Partizana, ne znači da će pojačati tim iz Humske 1. Veteran sredine terena, David Albelda još uvek nije odlučio da li će se penzionisati, promeniti klub ili ostati u Valensiji čije boje brani još od 1996. godine. Na drugoj strani Atletiko Madrid rizikuje da ih iskusni vezni igrač Tijago napusti bez obeštećenja. 

Havijer ZanetiU Seriji A 51 igraču će isteći ugovor na kraju ove sezone, a među njima je i nekolicina veoma bitnih šrafova svojih klubova. Inter rizikuje da ostane bez svog Zida, Valtera Samjuela (35), sa kojim još nisu produžili ugovor, a u narednih nekoliko nedelja će se videti kakve planove za njega ima Valter Macari, novi trener Neroazura. Međutim, jedno je sigurno, a to je da će kapitenu ekipe Havijeru Zanetiju biti ponuđen novi ugovor, jer je Traktor već nekoliko puta izjavio da želi da nastavi sa oranjem terena na Čizmi. Situacija je malo komplikovanija u crvenom delu Milana, jer se još uvek ne zna ko će biti trener sledeće sezone i da li će Masimo Ambrosini i Matiju Flamini biti potrebni novom strategu Rosonera. Napadači Fabricio Mikoli, Luka Toni, Luis Saha i Tomazo Roki će do kraja juna odlučiti, u razgovoru sa čelnicima svojih klubova, kojim putem će se nastaviti njihove karijere. 

Novi šampioni Evrope, Bajern iz Minhena, ostaće bez Danijela Van Bujtena, Anatolija Timoščuka i Klaudija Pizara, mada za Bavarce nema zime jer su u stanju da dovedu koga god požele. Kapiten Ukrajine je već ugovorio odlazak u Zenit, dok druga dvojica čekaju odluku čelnika petostrukog šampiona Evrope. Manuel Fridrih, Ivan Klasnić, Patrik Ovomojela neka su od najzvučnijih imena Bundeslige kojima ovog leta ističe ugovor.

(FOTO: Action Images, Screenshoots: www.transfermarkt.de)


tagovi

Anatolij TimoščukAndrej AršavinAndrija DelibašićArsenalAtletiko MadridBajern MinhenČelsiEngleskaEvropaFjorentinaFloran MaludaHavijer SaviolaHavijer ZanetiHoakinInterItalijaKarlton KolKolo TureLacioLiverpulMalagaMančester SitiMartin DemikelisMilanNemackaPremijer ligaPrimeraRajo ValjekanoSerija AŠpanijaValensijaValter MacariVilijam Galas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara