""
""

Leverkuzen hara na nemačkoj pijaci - potpisao budući prvi špic Pancera za 18.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.16. | 10:02

U samo dva dana Bajer se pakleno pojačao i nagovestio velike ambicije za narednu sezonu...

Bajer Leverkuzen je baš rešio da se isprsi i za narednu sezonu spremi ekipu za velika dela, pre svega u Ligi šampiona! U dva dana Aspirindžije su potrošile 22.000.000 evra i trenutno su pravi hit u Nemačkoj kada je u pitanju odrađeni posao u prelaznom roku koji još nije ni počeo. Posle kapitena Majnca Julijana Baumgartlingera na Baj arenu je stigao i najbolji igrač Hofenhajma - Kevin Foland! 

Projektovani prvi špic Pancera za nekoliko narednih velikih reprezentativnih takmičenja postigao je dogovor sa novim poslodavcima dosta lako (ugovor na pet godina), za razliku od prošlog leta, kada su pregovori propali u završnoj fazi. On će danas u toku dana biti predstavljen, a Levekuzen će na račun Hofenhajma uplatiti 18.000.000 evra. 

Izabrane vesti

Bajer kupio kapitena Majnca! Ovo je vezni red pred kojim će svi drhtati...

Foland ima 23 godine i član je seniorske reprezentacije Nemačke od svoje 20, ali za predstojeći šampionat Evrope nije dobio poziv. Ali u Bajeru su ubeđeni da njegovo vreme tek dolazi i zbog toga nisu žalili novac. Foland po građi dosta podseća na Lukasa Podolskog, igraju na istim pozicijama, pa se može reći da se radi o momku koji će biti prirodna zamena za Poldija u nacionalnom timu. 

Kevin Foland je ove sezone postigao osam golova za Hof i zabeležio 10 asistencija. Jedan je od najzaslužnijih što se ekipa spasla ispadanja. 

Inače, radi se igraču koji je ponikao u Minhenu 1860 iz kog je za svega 700.000 evra prešao u svoj dojučerašnji klub. Nepunih pet godina kasnije njegova vrednost dostigla je skoro tridesetostruko veću cenu. Foland će u Leverkuzenu igrati u tandemu sa Čičaritom Ernandezom. Biće to paklen tandem u najavi...

(foto: Action Images)


tagovi

NemackaKevin FolandEvropaBundesligaBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara