""
""

Leverkuzen u Ligi šampiona! Mali Brant žari i pali Nemačkom, šestim u nizu oživeo sećanje na Ditera Milera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.16. | 20:12

Biće paklena borba za četvrto mesto u poslednja dva kola...

Bajer Leverkuzen je dva kola pre kraja Bundeslige ispunio zacrtani cilj - plasman u Ligu šampiona je obezbeđen! I to u direktnom okršaju sa jednim od timova koji je maštao o trećem mestu. Herta je imala petnaestak "žutih minuta" na početku utakmice, što je domaćin umeo da kazni i stvori nedostižnu prednost.

Izabrane vesti

Furiozno je krenuo Bajer u najvažniju utakmicu sezone i već u 2. minutu preko 19-godišnjeg Julijana Branta stigao do vođstva. Jednom od najtalentovanijih nemačkih igrača bio je to šesti pogodak na poslednjih šest utakmica Bundeslige, čime je izjednačio rekord Ditera Milera koji je takođe kao tinejdžer, noseći dres Kelna uspeo da pogodi mrežu rivala na šest mečeva zaredom.

U Nemačkoj se već nedeljama piše o Brantu i "savetuje" selektor Joakim Lev da ga obavezno povede na Evropski šampionat u Francusku. A kako ovaj momak igra poslednjih nedelja poziv iz tabora svetskih šampiona nikoga ne bi trebalo da iznenadi.



Gosti iz Berlina smušeno su ušli u utakmicu što je Bajer iskoristio da u 16. minutu duplira prednost. Ispostavilo se da će to biti nenadoknadiv zaostatak za izabranike Pala Dardaija iako je Vedad Ibišević već u 21. minutu smanjio na 1:2. Reprezentativcu Bosne i Hercegovine to je 92. gol u Bundesligi. Više od njega, kada su u pitanju stranci, postiglo je samo osam fudbalera u istoriji tog takmičenja.

Leverkuzen je sa ova tri boda pobegao na plus sedam Herti i Borusiji iz Menhzengladbaha, tako da je u poslednja dva kola tu prednost nemoguće stići. U te preostale dve runde za četvrtu poziciju i mesto u kvalifikacijama za LŠ boriće se pored dva pomenuta tima (48 bodova), još Šalke (47) i Majnc (46). Zanimljivo da se u poslednjem kolu sastaju upravo Herta i Majnc, što bi mogao da bude ključni i duel. Mada, trenutno je sve u rukama Borusije, koja sa dva trijumfa u poslednje dva kola (Leverkuzen i Darmštat) sigurno zadržava četvrtu poziciju...

BUNDESLIGA - 32. KOLO:

Petak:
Augzburg - Keln 0:0

Subota:
Bajern Minhen - Borusija M'gladbah 1:1 (1:0)
/Miler 6 - Han 72/

Dortmund – Volfzburg 5:1 (2:0)
/Kagava 7, Ramos 9, Rojs 59, Obamejan 77, 78 - Širle 86/

Hanover – Šalke 1:3 (1:2)
/Sobih 21 - Čupo-Moting 11, Huntelar 45, Šof 80/

Hofenhajm – Ingolštat 2:1 (1:0)
/Ut 37, Amri 84 - Leks 17/

Majnc – Hamburger 0:0

Darmštat – Ajntraht 1:2 (1:0)
/Vrančić 12 - Hasebe 56, Ajgner 83/

Leverkuzen - Herta 2:1 (2:1)
/Brant 2, Bender 16 - Ibišević 21/

Ponedeljak:
20.15: Verder - Štutgart

(foto: Action Images)


tagovi

NemackaJulijan BrantHertaEvropaBundesligaBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara