"Stadion Pjer Moro"
"Stadion Pjer Moro"

Lil pronašao zamenu za Škuletića: Umesto najboljeg strelca srpskog prvenstva, stiže najbolji strelac belgijskog

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.12.14. | 09:58

Dijabi je u potpunosti drugačiji tip igrača od špica Partizana

Stadion Pjer MoroNije ni čudo što Lil traži napadača pošto je ekipa trenera Renea Žirara ove polusezone bila jedna od najnefikasnijih u prvih pet evropskih liga, pritom će Divok Origi na leto preći u Liverpul, a možda čak i ove zime. Kako je propao transfer Petra Škuletića uprava kluba sa stadiona Pjer Moro se okrenula sledećoj meti – Muskronovom Abdulaju Dijabiju.

Umesto najboljeg strelca Superlige dovšće najboljeg strelca Pro lige, a Malijac je godinu dana mlađi od Škuletića - ima 23 godine. Špic Partizana je postigao 14 golova u prvenstvu, dva sa bele tačke, dok je Dijabi 12 puta zatresao mrežu u belgijskom šampionatu, nijednom iz jedanaesterca, a čak devet puta je postigao prve golove svoje ekipe na mečevima – dok je Škuletić to uradio šest puta. Ipak Dijabi je odigrao 21 utakmicu, a napadač crno-belih 15.

Izabrane vesti

Pogled na statistiku i činjenica da Dijabi govori francuski pokazuje da je on možda i bolji izbor za Lil, ali mu ugovor sa Muskronom ističe 2016. godine i ekipi bi mogao da se pridruži tek pošto mali završi učestvovanje na Afričkom kupu nacija koji traje od 17. januara do 8. februara. Pritom je visok 173 centimetara tako je u potpunosti drugi tip igrača od Škuletića, a trener Lila Rene Žirar voli da u ekipi ima sidraše tako da se možda i njemu drma klupa.

(FOTO: Action images)


tagovi

Abdulaj DijabiBelgijaEvropaFrancuskaLiga 1LilMuskronPetar ŠkuletićŽupiler Pro ligaRene ŽirarZimski prelazni rok 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara