"Bril Embolo u dresu Šalkea"
"Bril Embolo u dresu Šalkea"

Linijom 36 do Gelzenkirhena: Embolo potpisao, duplo skuplji od dosadašnjeg Šalkeovog rekordera!

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.07.16. | 17:12

Leroj Sane sve bliži Mančesteru...

Bril Embolo u dresu ŠalkeaSrećan broj, omaž idolu, godina rođenja... Mislili smo da smo čuli sva objašnjenja, ali Bril Embolo nas je iznenadio. Švajcarski vunderkind je, naime, na današnjem predstavljanju u Gelzenkirhenu imao kranje zanimljivo objašnjenje zašto je izabrao da karijeru u Šalkeu počne u dresu sa brojem 36 na leđima.
"Više je razloga. Nosim ga otkako sam profesionalac. Kad sam bio klinac, autobusom broj 36 sam išao na treninge. Takođe, tri plus šest, jednako je devet, a to je broj za napadača... Ima još toga", rekao je Embolo.

Zanimljivosti na stranu, dolazak Embola iz Bazela pamtiće se po mnogo ozbiljnijim parametrima. Šalke ga je platio čak 27.000.000 evra što je 19-godišnjeg fudbalera učinilo ubedljivo najskupljim igračem u istoriji tog nemačkog kluba. Granica je podignuta. Visoko. Dosadašnji rekorder biće novi Embolov partner u napadu Klas-Jan Huntelar čiji je dolazak iz Milana u sezoni 2010/2011 koštao "skromnih" 14.000.000.

Izabrane vesti

Nemački mediji ocenjuju da toliki trošak Šalkea samo znači da će Leroj Sane uskoro napustiti Gelzenkirhen i potpisati za Mančester Siti.

(FOTO: Twitter/S04)


tagovi

Švajcarska 1NemackaEvropaBril EmboloBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara