""
""

Lion je imao sve - igrača više 85 minuta, penal, vođstvo pola sata, a na kraju je spasavao bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.17. | 16:57

Šta je sebi napravila ekipa Bruna Ženesija - 1:1

Kakav sunovrat Liona u Renu! Ekipa Bruna Ženesija je imala sve na tacni, igrača više od petog minuta, jedanaesterac u šestom i vođstvo koje je trajalo pola sata, ali je na kraju bio prinuđen da brani jedan bod, pa je ostao na tri boda udaljenosti od trećeplasirane Nice i mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona - 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Kompletan tok meča već u pomenutom petom minutu promenio je Rami Bensebaini, koji se odlučio da udarac Serđija Dardera brani rukom. Glavni arbitar Antoni Gutije nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku i isključio Alžirca. Odgovornost je preuzeo Aleksandar Lakazet, ali je usledio udarac u stativu, pa je Bensebaini na trenutak od tragičara prerastao u velikog junaka.

Ipak, bilo je isuviše mnogo vremena da igrački brojniji tim ne postigne pogodak. To se dogodilo u 52. minutu preko Maksvela Kornea, kada je izgledalo da će Lion do sva tri boda. Međutim, tako nije mislio i rezervista Ndombe Mubele, koji je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora postavio konačan rezultat utakmice. Zanimljivo, ovo je reprezentativcu Konga prvi pogodak u dresu Rena, u koji je stigao ove zime iz Al Ahlija.

Narednih nekoliko minuta delovalo je kao da je domaćin taj koji ima više igrača na terenu, pa je vrlo lako mogao do preokreta, ali je šansu utakmice propustio Sanjin Prcić. Pritisak u nadoknadi vremena napravio je i Lion, pa se može reći da je konačan ishod više nego pravedan.

Lion će teško preko Lige 1 do Lige šampiona, ali ima svoju šansu i kroz Ligu Evrope, gde mu takođe neće biti lako.

 

LIGA 1, 31. KOLO

Petak:
Gengan - Nansi 1:0 (0:0)
/Prive 59/

Subota:
Marselj - Dižon 1:1 (0:1)
/Paje 48 - Sertić 45+1ag/

Bastija - Lil (0:0)
/De Previj 48/

Nedelja:
Ren - Lion 1:1 (0:0)
/Mubele 81 - Kone 52/

17.00 Lorijen - Kaen
17.00 Monpelje - Tuluz
17.00 Nant - Anže
21.00 Nica - Bordo

Utorak:
18.30 Mec - PSŽ
Monako - Sent Etjen, odloženo

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandr LakazetBruno ŽenesioEvropaFrancuskaLiga 1Olimpik LionRen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara