""
""

Lipi bodri Juve pred Dortmund

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.03.15. | 12:50

Strateg koji je četiri puta doveo Staru damu do finala Lige šampiona smatra da su Italijani jači tim, ali da im je potrebno i malo sreće

Devedesetih godina prošlog veka, Juventus i Borusija iz Dortmunda su redovno nailazili jedni na druge u evrokupovima. Juventus je bio uspešniji u tim dvomečima, ali u onoj najvažnijoj utakmici je izgubio. U finalu Lige šampiona 1997. godine u Minhenu, Milioneri iz Dortmunda su potukli Staru damu 3:1 i prvi put u istoriji se okitili titulom prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Tada je na klupi Juventusa sedeo Marćelo Lipi. Bilo je to drugo Juventusovo finale zaredom i prvo izubljeno u nizu. Lipi je kasnije sa Juventusom još dva puta dogurao do finala, ali opet je poražen od Reala i Milana. Borusija je tada započela Lipijev crni niz…

Prošlo je 18 godina od finala u Minhenu i sudbina je opet spojila Juve i Dortmund. Stara dama je trijumfovala 2:1 u prvom meču i braniće prednost pred 80.000 i kusur navijača na Vestfalenu. Lipi poručuje da Juventusu biti potrebna sreća kako bi prošao u narednu fazu. Juventus uoči revanša u sredu u Dortmundu ima prednost od 2:1, ali iskusni stručnjak misli da nemački tim može to da nadoknadi.
“Verujem da Juventus ima jači tim. Ipak, mora da bude oprezan jer Borusija nije ista ekipa kao pre dva-tri meseca kada je bila na dnu Bundeslige. Juventusu će, pored znanja, biti potrebno dosta sreće jer je u Evropi svako gostovanje teško. Moj nekadašnji klub mora da napravi iskorak u Ligi šampiona, nakon četiti uzastopne titule u Italiji”, rekao je Lipi za list La Stampa.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMarćelo LipiLiga šampionaJuventusItalijaEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara