"Nemanja Matić"
"Nemanja Matić"

Murinjova lista želja: "Mali Balkan“ plus Mangala, De Rosi i Fernandinjo

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.13. | 10:37

Novi trener Plavaca već bacio oko na nekoliko pojačanja koja bi Čelsi automatski vratili u borbu za trofeje na domaćem i evropskom frontu

Nemanja MatićNavijačima Čelsija konačno se ispunio san star gotovo šest godina – Žoze Murinjo se vratio na Stamford Bridž! I ne samo to, Posebni nije časio časa već je odmah sastavio veoma interesantnu listu želja za letnji prelazni rok, na kojem se nalaze mnoga zvučna imena. Ono što je definitivno najinteresantnije jeste da bi heroj tima iz Zapadnog Londona, Bane Ivanović tokom letnjeg raspusta mogao da dobije saigrače sa Balkana - Nemanju Matića, Stevana Jovetića i Edina Džeka.

Matić je sigurno najveća greška Romana Abramoviča, jer je mladog Srbina pustio da ode u Benfiku bez da je dobio adekvatnu priliku, a sada će Plavci morati da se isprse ako žele da vide Pauka kako plete mrežu na Ostrvu. Stevan Jovetić je već duže vreme meta Arsenala, međutim, neodlučnost Arsena Vengera mogla bi skupo da ga košta, jer Jo-Jo ima kvalitet da zaigra u verovatno najtežoj ligi za igranje, a definitivno je prerastao Seriju A. Što se tiče Edina Džeka, on je dugo vremena bio džoker Roberta Manćinija, postigao hrpu golova, a opet nije mogao da pronađe mesto u startnih 11. Možda bi odlazak u Zapadni London promenio stvari, s obzirom da Fernandu Toresu vreme ističe, dok će Demba Ba morati da dobije zdravu konkurenciju u timu.

Izabrane vesti

Edin DžekoPored već pomenutih želja, u Murinjovom tefteru upisana su imena Danijelea de Rosija, Elijakima Mangale i Fernandinja!

Takođe, Portugalac je već poslao jasnu poruku upravi da Romelu Lukaku više neće ići na pozajmice, dok je sudbina Kevina de Brujna nešto neizvesnija. Iako bi talentovani Belgijanac više voleo da kompletira transfer u Dortmund, Murinjo želi da ga zadrži u timu i pruži mu šansu u narednoj sezoni.

Jasno je da Posebni ima jasnu viziju - da stvori tešku mašineriju sastavljenu od najboljih mladih igrača, koji će imati bezrezervnu podršku Džona Terija, Frenka Lamparda, Ešlija Kola, Petera Čeha i Baneta Ivanovića, što je i sam priznao.
“Moramo da pojačamo tim, ali kada kažem 'pojačamo' mislim na kompletan učinak i rad na treninzima, ne na milione i milione koje bi Čelsi potrošio. Posle toga, ako bi uspeli da dovedemo i nekoliko kvalitetnih igrača, to bi bilo sjajno. Sviđa mi se profil ovog kluba, činjenica da imamo nekoliko igrača koji su tu već dugi niz godina, koji će uvek biti srce i duša Čelsija. A tek kakve mlade igrače imamo, pa to je neverovatno. Jasno je da imaju veliki prostor za napredak, a već su odlični fudbaleri“, rekao je Murinjo.

On je odmah istakao i ko mu se najviše sviđa.
“Kada pogledam Edena Azara, Davida Luiza, Oskara i ostale momke shvatim da ću uživati u radu sa njima, a i oni sa mnom. Ekipa je u ovom trenutku izuzetno mlada i ima ogroman talenat, a biće na potrebno da sve stvari dovedemo u ravnotežu kako bi dostigli vrhunac i napravili sjajne rezultate“, podvukao je Murinjo

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiDanijele De RosiEdin DžekoElijakim MangalaEngleskaEvropaFernandinjoNemanja MatićPremijer ligaStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara