"Ings i Sterling"
"Ings i Sterling"

Liverpul doveo napadača koji je dao više golova od svih njegovih špiceva zajedno! Sporno je samo obeštećenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.15. | 11:18

Dani Ings iz Barnlija stiže na Enfild

Ings i SterlingVeliko spremanje na Enfildu! U prilog toj konstataciji činjenica da je Liverpul završio i drugi posao u letnjem prelazom roku. Posle Džejmsa Milnera koji je kao slobodan igrač stigao iz Mančester Sitija, Crveni su se dogovorili i sa Danijem Ingsom, doskorašnjim napadačem Barnlija.

Oba kluba su potvrdila da je napadač mlade reprezentacije Engleske drugo pojačanje Liverpula i da će 1. jula, dan pošto mu istekne ugovor sa Barnlijem, biti predstavljen na Enfildu. U međuvremenu će čelnici klubova morati da se dogovore oko visine obeštećenja, bez obzira što je Ings za 22 dana postaje slobodan igrač. Reč je o obavezi godinama prisutnoj u engleskom fudbalu prema kome klubu koji je afirmisao mladog igrača sleduje izvestan novac na ime obeštećenja, kako se ne bi dešavalo da ostane bez ičega u neravnopravnoj trci sa velikima. Barnli je objavio da je odbio prvu ponudu Liverpula (pretpostavlja se 17.000.000 evra) i da nastavlja pregovore, a ukoliko dogovor između klubova ne bude postignut, visinu obeštećenja odrediće nezavisna komisija Fudbalskog saveza Engleske.

Izabrane vesti

Kako god da bude, ovaj potez može se tumačiti i zaokretom u poslovnoj politici Brendana Rodžersa, koji je minulog leta „spiskao“ oko 120.000.000 za pojačanja, a ne samo da nije uspeo da osvoji trofej, nego ni da dobaci do plasmana u Ligu šampiona. Sad je rešio da promeni način izbora igrača, jer je pre Ingsa Milner stigao za džabe, a pominje se mogućnost da pod istim uslovima na Enfild stigne i golman Boltona Adam Bogdan.

Dani Ings (22) je mladi reprezentativac Engleske sa kojom će učestvovati na predstojećem Prvenstvu Evrope u Češkoj, za Barnli je igrao četiri sezone, a posebno impresivan je bio u minule dve. Najpre je dao 26 golova u Čempionšipu i bio ključni igrač ekipe koja se izborila za plasman u Premijer ligu, a u nedavno završenoj ni njegovih 11 preciznih hitaca, ipak, nisu pomogli klubu sa Turf Mura da izbegne eliminaciju.

Mada, tih 11 golova bolje je od zbirnog učinka svih Liverpulovih napadača u elitnom rangu engleskog fudbala prethodne sezone (Danijel Staridž četiri, Riki Lambert dva, Fabio Borini i Mario Baloteli po jedan).

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulletnji prelazni rok 2015EvropaEngleskaDani IngsBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara