"Dragan Mladenović i Alan Kenedi"
"Dragan Mladenović i Alan Kenedi"

Liverpul gost na Zvezdinom turniru!

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.16. | 14:05

Dragan Mladenović tokom posete Engleskoj ugovorio dolazak legendarnog kluba u Srbiju

Dragan Mladenović i Alan Kenedi

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović sedam dana je boravio u Engleskoj gde se do tančina upoznao sa funkcionisanjem jedne od najpoznatijih svetskih akademija za razvoj mladih igrača.
“Dobili smo zvaničan poziv od Liverpula da budemo gosti njihove akademije. Naravno, sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv, pogotovo jer se uklapao u ono što sam planirao da uradim kao direktor Omladinske škole, a to je da obiđem akademiju evropskih klubova. Želim da vidim gde je Crvena zvezda u odnosu na njih”, istakao je Mladenović.

Izabrane vesti

Čelnik crveno-belih prisustvovao je i utakmicama i treninzima mlađih kategorija Crvenih.
“Obavili smo razgovore sa njihovim šefovima iz više odseka - medicinski deo, skauting službe, odseka za infrastrukturu... Videli smo sve ono što jedna akademija treba da ima. Infrastruktura je na savršenom nivou - imaju halu sa veštačkom travom, teretanu koja ima otprilike oko 800 kvadrata, 12 povezanih terena od kojih je jedan takođe sa veštačkom travom. To je zaista ogroman prostor. Naravno, obišli smo i deo gde trenira prvi tim, čuveni Melvud. On je odvojen nekih pet kilometara od akademije. Šta tek reći za uslove koje imaju prvotimci, počevši od centra za oporavak igrača, bazena, teretane, terena... To je jedan kompletan centar koji igrač nema potrebe tokom dana da napušta”, objašnjava Mladenović.

Liverpul je, prema rečima direktora Omladinske škole, zainteresovan za učešće na turniru koji bi organizovala Crvena zvezda.
“Pričali smo sa ljudima koji vode akademiju o mogućnosti da se napravi jedan turnir u kojem bi oni bili gosti Crvene zvezde. Plan je da se napravi turnir na kojem bi učešće uzeli igrači iz neke od mlađih kategorija Zvezde i još tri ozbiljne evropske ekipe, a naša želja je da jedna od njih bude Liverpul. Igralo bi se u formatu mini-lige, svako bi igrao protiv svakoga, i na taj način bismo videli gde smo u odnosu na ozbiljne evropske klubove, makar po kvalitetu Omladinske škole”, precizirao je Drgan Mladenović.

(FOTO: FK Crvena zvezda)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

zvezdina omladinska skolaLiverpulDragan MladenovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara